Önde gelen Japon Bitcoin borsasından önemli karar
Önde gelen Japon Bitcoin borsasından önemli karar

Önde gelen Japon Bitcoin borsasından önemli karar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Japonya’nın önde gelen Bitcoin borsasının sahibi Monex, dijital varlık teklifiyle işini geliştirmek istiyor. Japon düzenleyicisi FSA ise kripto para birimi borsası için yeni gereksinimler getirebilir.

Monex, kripto sektöründeki faaliyetlerini arttırıyor

Japon çevrimiçi komisyoncusu Monex Group, perakende müşteriler için mevcut olan çeşitli ticari araçlara dijital varlıklar eklemeyi düşünüyor. Şirket, Ocak ayında Japon finans gözlemcisinden lisansı alan Coincheck ile işbirliği içinde kripto para birimi teklifini başlatmayı hedefliyor. Monex Securities Inc.’in yeni başkanı Yuko Seimei bir röportajda şunları söyledi:

Biraz geride kaldık, bunu inkar edemeyiz. Yaptığımız gibi işleri yapmaya devam edersek, açığı kapatamayabiliriz.

Monex’e atıfta bulunan Seimei, SBI Holdings ve Rakuten gibi pazar paylarını arttıran rakiplerini geçmek istiyor. Bir dizi büyük saldırıya rağmen, Japonya halen en kazançlı Bitcoin ve kripto  para ticaret pazarlarından biri. FSA yaklaşımını sıkılaştırsa da yine de endüstriye ev sahipliği yapmaya istekli.

FSA, Bitcoin düzenlemelerini arttırıyor

Monex, geçtiğimiz yıl Ocak 2018’deki şiddetli bir saldırısı nedeniyle 500 milyon dolar değerindeki dijital varlıklarını kaybetmesinin ardından Coincheck’i satın aldı. Ayrı bir gelişmede FSA, “soğuk cüzdanların” gözetimini güçlendirmek için dijital varlıkların alım satım platformlarına sıkı kurallar getirebilir. Bu hareket, sanal para birimlerinin güvenliği ve bir bütün olarak finansal kesimin riskleri ile ilgili düzenleyici kaygılarını yansıtıyor.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin