featured

Jackson Palmer: “2018 fork yılı olma yönünde ilerliyor.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Jackson Palmer:  “2018 fork yılı olma yönünde ilerliyor.” Kripto para topluluğu tarafından bir taklit olarak başlayıp 2018 yılının başında 1 milyar dolarlık piyasa hacmini aşan Dogecoin’in yaratıcısı ve Bay Area  ürün müdürü olan  Jackson Palmer, bir röportajda kripto paranın geleceğini hakkında ne düşündüğünü, kripto para topluluğu konusundaki fikirlerini ve gelecek için bazı planlarını paylaştı.

Ancak 2013 yılında Dogecoin piyasaya sürüldüğünde bu işin yaratıcısı olan Jackson Palmer, ilerleyen  yıllarda topluluğun kültürü ile ilgili hoşlanmadığı şeyleri  açıkça dile getirdi. 2014’ün sonlarına doğru projeden çekilmeye başladı.

Herşeye geriye dönüp baktığınızda, sizce buna değdi mi?

Jackson Palmer: Dogecoin’den ve topluluktan bir dolandırıcılık olayından sonra çekilmeye başladım. Ben ve başkaları bir süreliğine bu kişilerin tehlikeli olduklarını anlatmaya çalıştık ancak olayın nihayetinde dolandırıcılar topluluktan büyük para çalarak kaçtılar. Bu karakterden kuşku duymaya cesaret eden herkes çok fazla eleştiri ve negatif enerji ile karşı karşıya kaldı. Bu yüzden bir şekilde topluluğun dışında avazım çıktığı kadar bağırıyorum.

Bu olaylar bana gerçekten açgözlülüğün gücünü öğretti. İnsanlar para kazandıkları sürece pembe gözlüklerle kripto para piyasası hareketlerine odaklanma konusunda istekliler. Bu dönemlerde kendi kendine özeleştiri yapma ve şüphe duyma içgüdüsü çok düşüktür. Şüphelerimiz maalesef doğru bir şekilde kanıtlandıktan sonra, tanıklık ettiğim her şey için anlamlı bir şekilde kırılmış topluluğa geri dönmek için güçlü bir teşebbüse sahip değildim, bu yüzden tamamen ayrılarak anahtarları Github reposuna koydum.

“Buna değer” olup olmadığını değerlendirmek zor… Bence Dogecoin iyi bir örnek çalışmayı temsil ediyor ve kripto para birimi alanına giren ya da yeni girecek herkes için bir öğrenme deneyimi olarak kullanılmasını umuyoruz. Basitçe onun varlığı ya da onun hikayesi hayal odaklı kripto endüstrisine daha rasyonel, gerçek tabanlı düşünce getirmeye yardımcı olabilir, o zaman buna değer olduğunu düşünüyorum.

Jackson Palmer:  “2018 Fork Yılı Olma Yönünde Gidiyor.”
Jackson Palmer: “2018 Fork Yılı Olma Yönünde Gidiyor.”

Artık projeye doğrudan katılmamanıza rağmen, Dogecoin için hala bir gelecek görüyor musunuz?

Jackson Palmer: Sanırım kripto para, kripto varlıklar ve tokenlerin doygunluğa ulaşmak için hızla ilerliyoruz. Çünkü onların değeri ve içsel faydası sıfıra doğru yaklaşıyor. 2018 “forkun yılı” olma yolunda şekilleniyor. Ayrıca orijinal Bitcoin kodundan her bir fork ile oluşan tokenlerin eridiğini hissediyorum.

Tüketici bakış açısıyla bile olsa, durum  çok kafa karıştırıcı. Nihayetinde Dogecoin,  değişkenleri biraz değiştiren bir başka Bitcoin kaynak kodu. Tamamen teknolojik açıdan baktığımızda, herkes bu şekilde fork yapabilir ve yarın onu iyileştirmek için başka değişkenleri değiştirerek forklar elde edilebilir.  Dogecoini’de bu gelecek vaat edip etmeme konusunda diğer dağıtık defterler ile aynı olduğunu düşünüyorum. Ama bu durum oldukça belirsiz. Dogecoin diğer kripto paralardan başarılı olma açısından herhangi bir eşsiz özelliğe sahip değil.

Mevcut çekirdek geliştiricilerinin ne üzerinde çalıştıkları hakkında bir fikriniz var mı?

Jackson Palmer: Geliştiriciler, temel kod tabanını Dogecoin’inde fork yapmış olduğu Bitcoin kod tabanıyla güncelleyen yeni bir sürüm üzerinde çalışıyor. Bu sürümde büyük bir bölümü, performans ve güvenlik iyileştirmeleri kapsıyor.

Jackson Palmer’in yeni projeleri

Jackson Palmer şimdi Bay Area’da ürün yöneticisi olarak çalışıyor ve kısa süre önce kripto para birimleri ve ilgili konular hakkında eğitici videolar yüklediği bir YouTube kanalı başlattı. Jackson Palmer konuya yönelik şu açıklamaları yaptı:

YouTube kanalım çoğunlukla kişisel olarak yıllar boyunca tahakkuk ettiğim bilgileri insanların öğrenmesi, denemesi ve paylaşması için oluşturulmuş bir tutku projesi. 2017 yılı ile beraber  kripto paraya olan ilginin tekrar canlanması neticesinde her gün arkadaşlarım ve yabancılar tarafından yöneltilen bir çok soru ile karşı karşıya kaldım. Bu konuşmaları tekrar etmekten ziyade, düşüncelerimi kaydetmenin ve onları video biçiminde herkese açık olarak paylaşmanın yararlı olacağını düşündüm. Bu süre zarfında kripto paraların arkasındaki teknolojiyle ilgili tutkulu bir insan topluluğu oluşturduk. Tüm bu projeler hakkında ortak hedef düşüncesinden ve şüphecilikten gerçekten keyif alıyorum. Kanal, eğitim arayışı içerisindeki insanları bir araya getiriyor. Aynı zamanda bundan gerçekten gurur duyuyorum.  Bu sevincimi abonelerime ve Patreon’daki harika destekçilerime yüksek sesle ifade etmek istiyorum!

Jackson Palmer:  “2018 Fork Yılı Olma Yönünde Gidiyor.”
Jackson Palmer: “2018 Fork Yılı Olma Yönünde Gidiyor.”

Jackson Palmer, kripto topluluğunu takip ediyor

Jackson Palmer, kripto topluluğunu takip ediyor ve Twitter’daki önemli olayları yorumluyor. Kripto endüstrisinin son yıllarda nasıl bir gelişme gösterdiğini anlatan Jackson Palmer, şu anki haliyle kripto endüstrisine üzüldüğünü belirtiyor. Jackson Palmer konuya yönelik açıklamalarına şunları ekliyor:

Ne yazık ki, 2013’te kripto para sektöründe var olan olumsuz özelliklerin çoğunun 2017-18 yıllarında kripto para birimi topluluklarında güçlenerek devam ettiğini düşünüyorum. Teknolojiye olan yakın ilginin büyüklüğü, gerçek dünya problemleri çözme ya da kullanıcılara gerçek fayda sağlama yeteneği ile değil, sadece hızlı bir para kazanma peşinde koşuyor. Açıkçası bu sürdürülebilir bir durum değil, ama açgözlülüğün getirdiği ilgiyi deneyen ve sömürmek isteyen binlerce projeye ortaya çıktı.

Jackson Palmer: “Blockchain teknolojisinin, erken zenginlik sağlama durumu haricinde, topluma değer kazandıracak bir problemi çözme arayışına odaklanılması gerekiyor.”

Jackson Palmer birkaç kez kripto topluluğunun, her zamankinden daha güçlü görünen trend olan kolay para kazanma hevesinden hiç de hoşlanmadığının belirtti ve açıklamalarına şunları ekledi:

Ben dağıtık defterleri ve Blockchain teknolojisinin, erken zenginlik sağlama durumu haricinde, topluma değer kazandıracak bir problemi çözme arayışında yeni bir teknik çözüm getirebilmesinin kritik olduğunu düşünüyorum. Bu durumda toplum, büyük bir kültürel değişime, bariz dolandırıcılıklardan uzaklaşmaya ve karmaşık, parlak nesnelerden uzak, basit problemlere gerçek, pratik çözümlerden uzaklaşmaya yeniden odaklanmaya ihtiyaç duyacak. Bu dünyada uzun ömürlü ve anlamlı teknolojiler birkaç şanslı çocuğu Lamborgini getiren değil,  insanlığı daha iyiye götürme hususunda katkı yapma amacı olmalı.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin