Alibaba’nın kurucusun Jack Ma, kripto paralar hakkında konuştu
Alibaba’nın kurucusun Jack Ma, kripto paralar hakkında konuştu

Alibaba’nın kurucusu Jack Ma: Bitcoin bana göre değil

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli iş adamı Jack Ma, Bitcoin konusunda şüpheleri olduğunu ve şirketinin Blockchain‘e önemli bir kaynak ayırmasına karşın kripto para birimleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için pek de istekli olmadığını açıkladı.

CNBC’ye konuşan Ma, Wuzhen’de düzenlenen Dünya İnternet Konferansı sırasında devamlı Bitcoin konusunda sorular aldığını ifade etti ve cevap verdi:

Dürüstçe söylüyorum; Bitcoin hakkında çok az şey biliyorum ve aklım bu sebeple karışık.

38.6 milyar dolarlık servetiyle Çin’in en zengini unvanını elinde bulunduran Ma, Bitcoin’in ekonomide yalnızca bir patlamadan ibaret olmadığını kanıtladığı takdirde uluslararası düzeni tamamen değiştirebileceği konusunda da uyardı:

İşe yaraması halinde ticaret ve finans alanında bütün uluslararası kurallar, tamamen değişecek. Blockchain teknolojisi ve gelişimi için çok çaba sarf ettik.

Ma, Alibaba’nın Blockchain çabalarının mevcut ekonomik düzende, halihazırda çalışan uygulamalarla sınırlandırılacağını vurguladı. Şirket, sağlık hizmetlerini iyileştirmek ve sahte gıda satışı ile mücadele etmek için bir süre önce Blockchain girişimlerini başlatmıştı.

“AliPay’e odaklandık”

Şirketin kripto para birimleri alanında bir sıçrama yapıp yapmayacağı konusunda “Bunun için hazır olduğumuzu sanmıyorum.” diyen Jack Ma, yalnızca itibari para birimleri ile işleme izin veren mobil ödeme platformu AliPay’e odaklanacağını sözlerine ekledi.

CCN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin