Jack Dorsey, Meta için Bitcoin’in tercih edilmesi gerektiğini düşünüyor

Jack Dorsey, Meta için Bitcoin’in tercih edilmesi gerektiğini düşünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, geçtiğimiz yıl yeni bir oluşum ile karşımıza çıkmıştı. Tüm uygulamaları bir arada bulunduran şirket, adını “Meta” olarak değiştirmişti. Metaverse evrenine önemli bir adım atan Zuckerberg, tüm piyasaları ve teknolojiyi etkilemişti. Tüm bunlar yaşanırken Jack Dorsey, yaşanılan olaylara bir yorumda bulundu. 

Twitter kurucusu ve eski yöneticisi Jack Dorsey, Facebook’tan Mark Zuckerberg’in yeni bir stabilcoin oluşturmak için çok çaba harcaması gerektiğine inanıyor. Dorsey, Bitcoin ekosistemini geliştirmeye odaklanmış olsaydı şirketin daha iyi durumda olacağına inanıyor. Uzun yıllardır Twitter’ın başında yer alan Dorsey, şirketten istifa etmişti. Herkes Twitter kurucusu ve eski yöneticisinin kripto dünyasına adım atacağını düşünüyor.

Dorsey birçok platformda kripto varlıkları savunduğunu biliyoruz. Jack Dorsey, Bitcoin’in ateşli bir hayranı ve ekosistemi iyileştirmenin yolları üzerinde çalışıyor. Dorsey’in ödeme şirketi Block Inc., Bitcoin madencileri için uygun fiyatlı donanım oluşturmanın yanı sıra ekonomik ve kolay erişilebilir (daha az teknik) Bitcoin cüzdanları üzerinde çalışıyor. 

Jack Dorsey, Zuckerberg’e Bitcoin’i önerdi

1 Şubat Salı günü Dorsey, Meta’nın Diem’e yaklaşımının yeterince açık olmadığını söyledi. Ayrıca şirketi, insanları kendi ürün grubuna yönlendirmeye çok fazla odaklandığı için eleştiriyor. Salı günü MicroStrategy Dünya Konferansında konuşan Dorsey şunları ekledi:

“Facebook’a ait bir para birimi oluşturulmaya çalışıldı. Ancak Facebook ekosistemine daha fazla insanı çekmeye çalışmayı gösteren bazı nedenler de vardı. Bitcoin gibi açık bir protokol ve standart kullanmak yerine bunu yaptılar.

Umarım çok şey öğrenmişlerdir, ama bence çok fazla çaba ve zaman boşa gitti. Bu iki veya üç yıl veya ne kadar uzun olursa olsun, Bitcoin’i dünya çapında daha fazla insan için daha erişilebilir hale getirmek için harcanabilirdi, bu da Messenger ürünlerine, Instagram ve WhatsApp’a fayda sağlayacaktı.” 

Bu durum aslında Mark Zuckerberg’in ticari anlayışı ile örtüşüyor. Zuckerberg sadece platformlarında kendine ait argümanların kullanılmasını istiyor. Tamamen ticari bir anlayış. Jack Dorsey ise bu durumu eleştirerek Bitcoin’i öneriyor. Herkesin kullanabileceği bir para birimi ve platform olmasını istiyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin