Eski Twitter CEO'su Jack Dorsey, Bitcoin geliştiricileri için fon başlatıyor!

Jack Dorsey, Bitcoin geliştiricileri için fon başlatıyor!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Eski Twitter CEO’su, Bitcoin Geliştiricilerini davalara karşı korumak için bir Bitcoin Yasal Savunma Fonu oluşturma planlarını açıkladı.

Eski Twitter CEO’su ve kurucusu Jack Dorsey, Chain-co laboratuvarlarının kurucusu Alex Morcos ve Sussex Üniversitesi’nden bir bilgisayar bilimi öğretmeni olan Martin White ile birlikte bir Bitcoin Yasal Savunma Fonu oluşturma planlarını açıkladı. Bahsi geçen fon, Bitcoin geliştiricilerini davalara karşı korumayı amaçlıyor.

Jack Dorsey, Bitcoin geliştiricilerini korumak için yeni bir fon önerdi

Jack Dorsey’in duyurusu bir mail listesiyle Bitcoin geliştiricilerine gönderildi. Duyuru, Bitcoin Yasal Savunma Fonu’nu “yazılım geliştiricilerini Bitcoin ve Lightning Network, Bitcoin gizlilik protokolleri ve benzerleri gibi projeleri geliştirmekten caydıran yasal sıkıntıları en aza indirmeyi amaçlayan kar amacı gütmeyen bir kuruluş” olarak tanımlıyor.

Fon, geliştiricileri Bitcoin ekosistemindeki faaliyetleriyle ilgili davalardan korumayı amaçlıyor. Duyuruda, yeni fonun yasal savunma sağlayarak “çok cepheli dava” ile karşı karşıya olan Bitcoin geliştiricilerini koruyacağını belirtildi.

Duyuruya göre, fon, yasal kriz zamanında geliştiricileri desteklemek amacıyla geliştiricilere hukuk danışmanı bulma ve tutma, dava stratejisi geliştirme ve yasal faturaları ödeme konusunda yardımcı olacak.

Başlangıçta fon, geliştiricilere yardımcı olmak için gönüllüler ve yarı zamanlı avukatlardan oluşacak. Duyuruda ayrıca, fon yönetim kurulunun “hangi davaların ve sanıkların savunulmasına yardımcı olacağının belirlenmesinden sorumlu olacağı” belirtiliyor.

Fon, Craig Wright’ın Tulip Trading Limited şirketinde yer alan ve “güvenlik görevinin ihlali” nedeniyle suçlanan Bitcoin geliştiricilerine yardım ederek ilk resmi işlemine başlayacak.

Duyuru ayrıca, Bitcoin Yasal Savunma Fonu’nun şu anda faaliyetleri için ek para aramadığını, ancak daha fazla yasal işlem veya personel için ödeme yapmak gerekirse yönetim kurulu tarafından kararını değiştirilebileceğini belirtiyor.

Kısa süre önce Twitter CEO’luğu görevinden istifa eden Jack Dorsey, uzun süredir sadık bir Bitcoin savunucusuydu. Dorsey, kripto para birimini desteklemek için görüşlerini aktif olarak dile getirdiği biliniyor ve Bitcoin’i desteklemek için birçok kez tweet attı.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin