İzlandalı Bitcoin madencileri artık hane halkı kadar enerji tüketiyor.
İzlandalı Bitcoin madencileri artık hane halkı kadar enerji tüketiyor.

İzlandalı Bitcoin madencileri artık hane halkı kadar enerji kullanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İzlandalı Bitcoin madencileri, artık İzlanda hane halkı toplamı kadar enerji kullanıyor. Peki bu durum nelere sebep oluyor?

“Madencilik sadece kendine değil, ülke geneline yararlı bir eylem.”

Bitcoin madencilik faaliyetlerini yürütmek için gereken altyapı, yalnızca kendine fayda sağlamıyor. Bu tarz faaliyetlerin, sürücüsüz araçları veya otomatik çevirmenler için gerekli olan derin öğrenim uygulamaları için de yararlı olduğu görülüyor.

Madencilerin kullandıkları veri merkezlerine enerji sağlayan HS Okra santralinde iş geliştirme yöneticisi olarak çalışan Johann Snorri Sigurbergsson, muhtemelen Bitcoin’in geleceğe çok fazla uzanamayacağına inanıyor. Sigurbergsson, bu altyapı ve merkezlerin gelecekte yeni teknoloji inkübatörleri haline geleceğine inanıyor.

100 megawatt enerji kullanılacak

İzlanda, yeşil enerjinin sonsuz bir kaynağı gibi görülüyor ve madencilerin, bu yıl sonuna kadar adada 100 megawatt enerji kullanıyor olması bekleniyor. Küçük ülke, özellikle de 2008 bankacılık krizinden sonra ülkeyi Uluslararası Para Fonu ile birlikte çalışmaya devam etmek için zorlayan turizm, balıkçılık ve alüminyum ergitme faaliyetlerine bağımlı hale gelen ekonomisini çeşitlendirmeye çalışıyor.

Icelandic Institute for Intelligent Machines Müdürü Kristinn R. Thorisson, en azından önümüzdeki 50 yıl boyunca veri merkezlerine önemli ölçüde güvenilmesi gerektiğinin altını çizdi.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Kripto madenciliği şirketleri 2018’de İzlanda’da hane halkından daha fazla enerji tüketecek

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin