İtalyan Bankacılık Derneği, Blockchain tabanlı sistemin ilk testini tamamladı
İtalyan Bankacılık Derneği, Blockchain tabanlı sistemin ilk testini tamamladı

İtalyan Bankacılık Derneği, Blockchain tabanlı bankalararası sistemin ilk testini tamamladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İtalyan finansal medya kuruluşu Ansa, 29 Eylül’de yaptığı açıklamada İtalyan Bankacılık Derneği’nin (ABI), Blockchain tabanlı bankalararası sisteminin ilk aşamasını başarıyla gerçekleştirdiğini belirtti. İtalyan Bankacılık Derneği, Blockchain tabanlı sistemin 14 İtalyan bankası tarafından planlandığını açıkladı.

14 İtalyan bankasından oluşan grup Dağıtılmış defter teknolojisini (DLT) kullanarak bankalararası süreçleri geliştirmeyi planlıyor. Dernek özellikle işlem süresini kısaltmayı, bankacılık bilgilerinin şeffaflığını artırmayı ve doğrudan uygulama içinde doğrulamayı ve bilgi alışverişini mümkün kılmayı amaçlıyor.

İtalyan Bankacılık Derneği, Blockchain teknolojisi ile şeffaflığı arttırmayı amaçlıyor

Yerel İtalyan kaynakların bildirdiğine göre Blockchain teknolojisinin uygulanması, genellikle bir dizi karmaşık tutarsızlığı içeren bankacılık işlemlerinin belirli yönlerine de yardımcı olacak. Bu bağlamda, bankalararası sistemdeki Blockchain uygulaması, akıllı sözleşmelerin uygulanmasıyla bankalar tarafından paylaşılan çoklu düğümlerdeki verileri depolayarak bu sorunu ele almayı planlıyor.

Rapora göre dernek, bankaların dağıttığı 14 düğümün altyapısı üzerinde 1.2 milyon dolarlık hareketi başarıyla tamamladı. Testin ilk aşamasının olumlu sonuçlarına dayanarak bankalar, artık günlük operasyonların kaydı için Blockchain destekli uygulamalar kullanmaya başlayacak.

Spunta Projesi

Dernek ilk olarak bu yılın haziran ayında bankacılık işlemleri için Blockchain teknolojisini kullanma planlarını açıklamıştı. Spunta Projesi olarak adlandırılan Blockchain interbank girişimi, ABI’nin bankacılık araştırma ve yenilik merkezi Abi Lab tarafından yürütülüyor.

Spunta Projesi, Corda DLT platformuna dayanıyor ve proje, teknoloji firması NTT Data’nın yardımıyla Blockchain konsorsiyumu R3 tarafından geliştirildi.

ABI’nin web sitesine göre, proje şu bankalar tarafından uygulanıyor: Banca Mediolanum, Banca Monte dei Paschi di Siena, Banca Sella, BNL – Gruppo BNP Paribas, Banca Popolare di Sondrio, Banco BPM, CheBanca! – Gruppo Mediobanca, Credito Emiliano, Crédit Agricole, Credito Valtellinese, Iccrea Banca, Intesa Sanpaolo, Nexi Banca, Ubi.

Her ne kadar denetim ve danışmanlık şirketi Deloitte son zamanlarda, mevcut Blockchain ekosisteminin çok yavaş işlem hızı riskleri de dahil olmak üzere bir takım sorunlara sahip olduğunu iddia etse de bazı küresel bankacılık kurumları tarafından Blockchain uygulamaları kullanılmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde, Tayland’ın dördüncü büyük bankası Kasikornbank, sınır ötesi ödemeleri hedefleyen Blockchain destekli Visa B2B Connect programını hayata geçirerek Blockchain teknolojisini kullanan ilk banka oldu.

Polonya’nın en büyük bankası olan PKO Bank Polski, 20 Eylül’de İngiltere merkezli Coinfirm ile ortaklık kurarak müşteri dokümanları için bir Blockchain aracı başlatma planlarını açıkladı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin