FINMA lisansı ne işe yarar?
FINMA lisansı ne işe yarar?

İsviçre’nin FINMA lisansı kripto para fiyatlarını artıracak mı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre’nin Finansal Denetim Otoritesi, 2019’dan başlayarak 100 milyon İsviçre frangı değerine kadar olan ticari mevduatların depolanmasını sağlayan yeni FINMA lisansı ile ticari bankalar gibi hareket edebilmeleri için kripto para borsalarına yetki vermeyi planlıyor. İsviçre hükumeti, kripto para birimi düzenlemelerini sağlayarak ülkeye daha fazla kripto para ticareti yapan işletmeleri çekmeyi amaçlıyor.

FINMA lisansı ne işe yarar?

100 milyon İsviçre frangına denk gelen tutardaki mevduatlar kripto para boralarına yatırılamaz. Yeni lisansa göre kayıt yaptırmak isteyen borsalar, gelecek 3 yıl için iş planlarını ve kapsamlarını gösteren ve hedeflenen müşterileri hakkında bilgi veren belgelerle FINMA’ya başvuracaklar.

Kayıtlar, FINMA tarafından derinlemesine kontrol edilecek ve başvuruda bulunan borsa yetkililerinin tarihi ve sabıka kayıtları, lisans verilmeden önce dikkatli bir şekilde incelenecek. Lisans almak isteyen denizaşırı borsalar (İsviçre dışında) için lisans sözleşmesi kapsamındaki şirketlerin %5’inden fazlasına sahip olan tüm pay sahiplerini kaydettirecek.

İsviçre, sektör yeniliklerini hızla benimsiyor

İsviçre hükumeti, İsviçre’yi kripto ve Blockchain işletmeleri için en iyi ülkelerden biri haline getiren diğer milletlere kıyasla çok hızlı bir şekilde Blockchain ve kripto para gibi yeni teknolojileri benimsiyor. Son zamanlarda İsviçre hükumeti, Avrupa’nın en büyük borsalarından biri olan SIX Borsası üzerinde işlem gören dünyanın ilk kripto para birimi ETP’sini onayladı.

Lisansın piyasaya etkisi

FINMA lisansı ile büyük montanlı kripto para işlemlerinin artması beklenebilir. Çünkü yatırımcılar daha büyük tutarları kripto para borsalarına transfer edebilecek. Artan kripto para ticareti dolayısıyla fiyatlara yansıyacak. Bu nedenle İsviçre’nin son hareketinin piyasaya olumlu bir etkisi olabilir.

Coinnounce

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin