İsviçre'li FINMA: Bankalar kriptoyu yüksek risk olarak ele almalı
İsviçre'li FINMA: Bankalar kriptoyu yüksek risk olarak ele almalı

İsviçreli FINMA: “Bankalar kriptoyu yüksek risk olarak ele almalı”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre’nin Finansal Piyasalar Denetleme Kurulu FINMA, bankalarına kripto paraları “yüksek riskli” olarak ele almalarını söylüyor ve finansal oyunculara kripto varlıklarının piyasa ve kredi risklerini karşılamak için %800’lük bir düz risk ağırlığıyla tahsis edilmesini tavsiye ediyor.

%800’lük düz risk ağırlığı tahsis etmek bankaların kripto para birimi cinsinden varlıklara diğer varlıklara kıyasla daha fazla sermaye ayırmak zorunda kalmaları anlamına gelmektedir.

İsviçreli FINMA işi sıkı tutuyor

Bitcoin başına 6.411 dolarlık işlem fiyatında bir İsviçre bankası varlıklarının risk ağırlıklı değerini hesaplarken hesaplarındaki her bitcoin için yaklaşık 50.000 dolar değerinde bir sermaye ayırmak durumunda kalacak.

FINMA raporunda diğer ülkelerin risk ağırlıklarını hesaplarken kripto paralarla karşı daha da sert bir tutum sergilediklerine dikkat çekiyor.

SEBA Bank’tan olumlu tepki

İsviçre‘de oluşum gösteren birçok kripto bankasından biri olan SEBA Bank FINMA tarafından kripto varlıkların nasıl ele alınması gerektiğini belirten yaptırımların ve modellerin haklı olduğunu ve yönergeleri kabul ettiğini söyledi.

Ancak SEBA Bank Ceo’su yönergelerin SEBA’nın iş modeli üzerinde büyük bir etkisi olacağına inanmadığını belirtti.

Bitcoin Birliği durumdan umutlu

Bitcoin Association Switzerland duruma olumlu tepkisini şu açıklamalarla belirtti:

Bankaların kripto hizmetleri için artan müşteri taleplerini geri çevirmek yerine yeni yönergeler istemeleri ve ellerini taşın altına koymalarını görmek cesaret verici.

Bu İsviçre finans merkezinin varlıkların artık tek bir merkezde tutulmak yerine, blockchain ağında  tutulduğu yeni çağa geçme yolundaki ilk adımıdır.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Küresel bankacılık devi Morgan Stanley raporu: Kripto paralar kurumsal bir varlık sınıfı

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin