35 milyar dolarlık yatırım firmasından ses getirecek Bitcoin hamlesi!
35 milyar dolarlık yatırım firmasından ses getirecek Bitcoin hamlesi!

İsviçrede ilk aktif yönetilen Bitcoin ETP piyasaya sürüldü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçreli kripto para yöneticisi FiCAS AG, bugün yaptıkları açıklamada ilk aktif olarak yönetilen Bitcoin borsa ticareti ürününü (ETP) piyasaya sürdüklerini duyurdu.

FiCAS AG Başkanı Mattia Rattaggi, CoinDesk’e verdiği röportajda firmasının, piyasa değeri, likidite ve ev sahibi borsa kuralları SIX İsviçre Borsası tarafından belirlenen bir Bitcoin Capital Active ETP portföyünde 15’e kadar altcoin yöneteceklerini söyledi.

Bitcoin ETP listesinde neler var?

Ürün yöneticileri ETH, XRP, BCH, LTC, BNB, EOS, ADA, XLM, XTZ, TRX’e karşı Bitcoin ticareti yapacak ve İsviçre frangı, avro ve ABD dolarına çıkış yapacak. Rattaggi, listenin kripto para performanslarına göre değişebileceğini söyledi.

Yapılan açıklamada gizlilik tabanlı paraların sepete eklenmeyeceğini söyledi. ETP’nin ise Bitcoin Capital AG tarafından çıkarılacağı ifade edildi.

FiCAS Kurulu Başkanı Dr. Mattia Rattaggi konuyla ilgili şunları söyledi:

Tarihsel olarak düşük faiz oranları ve küresel hisse senedi piyasası oynaklığının mevcut piyasa ortamında, yatırımcılar arasında alternatif varlık sınıflarına çeşitlendirme konusunda gerçek bir istek görüyoruz. Bunu göz önünde bulundurarak sektörde bir ilk olan FiCAS’ın öncü ETP lansmanı, varlık çeşitlendirmesini genişletirken üstün getiri sağlamak için ideal bir fırsat.

“Tam yasal onay aldık.”

Geleneksel yatırımcıları kripto para endüstrisiyle buluşturmanın iyi bir yolunu sağladıklarını söyleyen Rattaggi, sözlerini şöyle noktaladı:

İsteğe bağlı yönetilen bir ETP, halen genç olan kripto para piyasası bağlamında çok daha uygun yeni bir araçtır ve geleneksel ve kripto finans dünyalarını köprüler. FiCAS, perakende ve kurumsal yatırımcıların büyüyen varlık sınıfına basit ve güvenli bir şekilde erişmeleri için İsviçre’de düzenleyicilerden tam onay aldı.

Bu arada Bitcoin bugün etkileyici bir yükseliş gerçekleştirdi. Detayları buradaki haberimizden okuyabilirsiniz.


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin