177 yıllık İsviçre bankası hizmetlerine kripto para birimi ticaretini ekledi!
177 yıllık İsviçre bankası hizmetlerine kripto para birimi ticaretini ekledi!

İsviçre’de Blockchain devrimi: Oylama ve bankacılık

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son zamanlarda, kripto para ve Blockchain ilgili haberlerin çoğu, İsviçre çevresinde şekilleniyor. Sağlam finansal hizmetleri ve bankalarının müşterilerine verdiği gizlilik nedeniyle finans dünyasında yaygın olarak bilinen bu ülke şimdi Zug’de bulunan Kripto Vadisi’ne ev sahipliği yapıyor. İsviçre’de Blockchain devrimi yaşanıyor.

Yıllar boyunca gelişen konferanslar ve etkinlikler ile Kripto Vadisi, uzmanların, yatırımcıların ve meraklıların fikir ve bilgi alışverişinde bulunmaları en önemli merkezlerden biri olarak kabul ediliyor.

Bu bağlamda, İsviçre hükümetinin de desteğiyle, dünyanın önde gelen Blockchain ve kriptografik teknolojilerini inşa etmek için kurulmuş bağımsız, hükümet destekli bir kuruluş olması amacı ile lider ekosistemi olan Kripto Vadisi yaratıldı.

İsviçre’de Blockchain devrimi: Finansal sistem gelişmeleri

Bir İsviçre bankasının kısa bir süre önce, ülkede kripto şirketlerine ticari hesaplar sunan ilk banka olmaya karar vermesi şaşırtıcı değildi. İsviçreli bankalar, müşteri hesaplarının gizliliklerine verdikleri önemle tanınıyor. Günümüzde, daha fazla İsviçrelinin kripto dünyasına ilgi duymasıyla, hem yatırımcılar hem de yeni girişimlerin kurucuları olarak, banka ürünleri adapte olma sürecinde.

Yatırım piyasası, müşterilerine sunduğu ürünler arasında kripto varlıklarının alımını da içererek tekliflerini geliştiriyor. Ülkenin önemli bir bankası olan Swissquote, şirket CEO’su Marc Bürki tarafından onaylandığı için müşterilerine kripto ticareti için geniş bir hizmet yelpazesi sunuyor:

Kripto paralar giderek daha popüler, herkesin beklediğinden daha hızlı. Onları platformumuza sunarak, kripto paraya yatırım yapmak daha kolay, daha güvenli ve herkes için erişilebilir hale geliyor.

İki özel İsviçre bankası olan Vontobel ve Falcon Bank, müşterileri adına kripto paralara dayalı yatırımları üstlenmeyi kabul eden borç verenler arasında yer alıyorlar.

Kripto girişimcileri de ülkede daha büyük bir paya sahip oluyor zira İsviçre’de birçok ICO başlatıldı. Bu ortam, Ulusal Finansal Piyasalar Denetleme Kurumu (FIMA) tarafından yapılan müdahaleler ve açıklamalarla destekleniyor.

Son zamanlarda bu kurum, ICO’lar ile ilgili temel kurallara ve temel olarak ortaya çıkan işlevlerine dayanarak oluşturulan fonksiyonların nasıl ele alınacağını açıklığa kavuşturdu. Bu kurallar, piyasa katılımcılarının yatırımlar hakkındaki kararlarını güvenilir bir asgari bilgi setine dayandırabilmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Oylama aracı olarak Blockchain: İsviçre referandumları

İsviçre, hem ulusal hem de kanton (yani bölgesel) kararlar için referandumun doğrudan bir demokrasi aracı olarak yoğun bir şekilde kullanılmasından dolayı yaygın olarak biliniyor. 2016 ve 2017 yıllarında ülkede enerji, gıda güvenliği ve emeklilik sistemi gibi konularda toplam yedi referandum yapıldı. Oylama posta, internet ve oylama istasyonlarında mümkün.

Bu alanda artık Blockchain oyuna giriyor. Kripto Vadisi’nde, Zug kenti, 25 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında konut sakinlerinin Blockchain temelli bir test oyu almalarına izin verdi, zira bu İsviçre şehri teknolojinin daha geniş ölçekte kullanılıp kullanılamayacağını değerlendirdi. Küçük belediye meselelerine oy vermenin yanı sıra, vatandaşlara ayrıca gelecekteki oylar için bir Blockchain tabanlı elektronik kimlik sisteminin kullanılması gerekip gerekmediği soruldu. Test başarıyla sonuçlandı.

Dijital varlık altyapısı

Mali ve kamu sektörleri, hesap verebilirliğin artması ve bilginin izlenebilirliği açısından Blockchain teknolojisinin gelişmesinden muaf değil. Yakın tarihli bir konuşmada, İsviçre Federal Meclis Üyesi Johann N. Schneider-Ammann vizyonunu şöyle dile getirmişti:

Bu yeni dünyayı birlikte iyimserlik ve cesurlukla şekillendirmeliyiz, aynı zamanda sağduyulu ve düşünceli davranmalıyız. Eğer başarılı olursak Blockchain, yeni fırsatlar, yeni işler, yeni güvenlik seviyeleri ve yeni bir refah düzeyi sağlayabilir.

Bunun üzerine, İsviçre’nin ana borsa ana şirketi Swiss Altyapı ve Borsa (SIX) Grubu, dijital varlıklar için tam entegre bir ticaret, takas ve saklama altyapısı oluşturduğunu açıkladı. İsviçre Menkul Kıymetler Borsası’nın CEO’su Jos Dijsselhof şunları paylaştı:

Bu, sermaye piyasaları altyapıları için yeni bir dönemin başlangıcı. Bizim için, dijital alanda neler olup bittiğinin çoğunun, burada kalmak ve sanayimizin geleceğini tanımlamak olduğu açık.

İsviçre’de Blockchain devrimi yaşanıyor

Pierre-Edouard Wahl ise İsviçre borsalarındaki iyimser yaklaşımını paylaştı:

Bu projede yer aldık ve SIX için bu yeni macerada bir partner olmaktan gurur duyuyoruz, bunun sadece İsviçre’nin finansal alanında değil, küresel düzeyde de etkili olacağını umuyoruz. Umarım diğer yargı mercileri takip eder. Bu konuda gerçekten heyecanlıyız, kurumsal yatırımcılara kesinlikle daha kolay erişim sağlayacağını düşünüyoruz.

İsviçre, yenilik, hesap verebilirlik, gizlilik ve güvenlik arasındaki doğru dengeyi tarihsel olarak kanıtladı. Blockchain’in özel ve kamu sektöründeki kullanımının ve Crypto Vadisi’nin yaratılmasındaki gelişmeler, bu niteliklerin hala orada olduğunu gösteriyor.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin