İsviçre ve İsrail kripto para ve Blockchain üzerinde işbirliğine gidiyor
İsviçre ve İsrail kripto para ve Blockchain üzerinde işbirliğine gidiyor

İsviçre ve İsrail kripto para ve Blockchain yönetmeliği üzerinde işbirliği yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Geçtiğimiz günlerde devlet yetkililerinden yapılan açıklamaya göre İsviçre ve İsrail kripto para ve Blockchain yönetmeliği üzerinde işbirliğine gidiyor. İsviçre Maliye Bakanı Ueli Maurer, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada İsviçre bankalarının, İsrail pazarına girmesine izin vermek için bir anlaşma üzerinde çalıştıklarını söyledi. Maurer, bankalara erişim sağlama hedeflerini belirtmek amacıyla Uluslararası Finansal Konulardan Sorumlu Devlet Sekreteri Joerg Gasser ile birlikte İsrail’i ziyaret etti.

Reuters, iki ülkenin artık finansal teknoloji, kripto para birimi ve Blockchain düzenlemesi üzerinde işbirliği yapmayı kabul ettiklerini bildirdi.

Gasser ayrıca, Blockchain düzenleme yöntemleri ve etkenleri üzerine hazırlanan bir raporu parlamentonun 2019 yılında onaylayabileceği ve yeni düzenlemelerin önümüzdeki yıl hayata geçirilebileceğini söyledi.

İsviçre ve İsrail kripto para ve Blockchain teknolojisinde öncü ülkeler arasına girmek istiyor

Uzun zamandır Blockchain dostu yönetmelikleriyle, Blockchain inovasyonunun ön saflarında yer alan İsviçre, girişimleri ve araştırmacıları çok daha geniş bir alana davet ediyor. İsviçre, küçük bir Alp kasabası olan ve “Kripto Vadisi” olarak anılan Zug’a ev sahipliği yapıyor. ShapeShift borsası ve Ethereum Vakfı da dahil olmak üzere diğer pek çok şirket Zug’da yer alıyor.

Hükümetin “e-franc” devlet kriptosunun kullanılması ihtimaline ilişkin bir soruşturma başlatmasından sonra merkez bankası, kripto teknolojisinin yeterince iyi olmadığını belirtti. Bununla birlikte, ROCKZ adında yeni bir Zug tabanlı girişim, İsviçre frangı bazında bir kripto para üzerinde çalışıyor ve kripto teknolojisinin bankaların desteği olsun veya olmasın bir şekilde ilerlediğine dikkat çekiyor.

İsrail de İsviçre gibi büyük bir teknoloji merkezi. Çoğu Intel işlemci çipinin kaynağı ve Bitcoin madencilik teçhizatı devi Bitmain, ASIC üretimini artırmak için Batı İsrail’deki kalkınma merkezinin üç katına çıktığını duyurdu. Geçen sene, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, geleneksel bankalar ve bankacılık döneminin tamamen birbirine yaklaştığını ve kripto para biriminin dönüm noktası olabileceğini belirtti:

Bankaların kaderi sonunda ortadan kalkacak mı? Cevap Evet. Yarın olmak zorunda mı? Ve bunu Bitcoin üzerinden yapmamız gerekecek mi? Bu bir soru işareti.”

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin