İsviçre merkez bankası bu yılın sonuna kadar dijital para birimini test etmeyi planlıyor
İsviçre merkez bankası bu yılın sonuna kadar dijital para birimini test etmeyi planlıyor

İsviçre merkez bankası bu yılın sonuna kadar dijital para birimini test etmeyi planlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre Ulusal Bankası (SNB) ve Bank for International Settlements (BIS), bu yılın sonuna kadar bir merkez bankası dijital para birimini (CBDC) test etmeyi planlıyor.

Plan 2020 sonuna işaret ediyor

BIS yetkilisi Benoit Coeure, Çin haber kuruluşu The Paper tarafından bildirildiği üzere Pazar günü Şangay’da düzenlenen Bund Zirvesi’nde planı açıkladı. Coeure, İsviçre merkez bankası ve BIS’in 2020’nin sonuna kadar “proof of concept aşamasında” bir CBDC yayınlayacağını söyledi.

Dijital para birimlerini araştıran BIS İnovasyon Merkezini yöneten Coeure’ye göre, bu gelişme proof concept odaklı  CBDC ile deney yapmanın yolunu açacak. Coeure, ayrıca mevcut ödeme sistemleriyle bağlantıların keşfedilmesine ve uygunluğun izlenmesine yardımcı olacağını söyledi.

Coeure, ileriye bakıldığında, BIS’in dijital para birimlerinin sınır ötesi kullanımını test etmek için Hong Kong Para Otoritesi ve Tayland Bankası da dahil olmak üzere daha fazla merkez bankasıyla çalışmayı planladığını söyledi.

Ekim 2019’a kurulan ortaklık

SNB ve BIS, blok zinciri tabanlı bir dijital para birimini keşfetmek için ilk olarak Ekim 2019’da ortaklık kurdu. O sırada SNB, “Bu yeni dijital merkez bankası parası biçimi, finansal kurumlar arasında tokenize edilmiş varlıkların ödenmesini kolaylaştırmayı amaçlayacak” demişti.

Bu ayın başlarında, BIS ve SNB dahil yedi merkez bankasından oluşan bir grup, bir dijital para biriminin nasıl tasarlanması gerektiğine dair kapsamlı bir rapor yayınladı. Bir CBDC’nin mevcut para biçimleriyle bir arada olması ve bunları tamamlaması gerektiğini ve bir merkez bankasının bir CBDC yayınlayarak parasal veya finansal istikrardan ödün vermemesi gerektiğini söylediler.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin