featured

İsviçre Bankacılar Birliği (SBA) Blockchain şirketlerini ülkede tutmaya çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsviçre Bankacılar Birliği (SBA), ülkeden ayrılan Blockchain şirketlerini durdurmak ve ülkenin kripto para merkezi olma statüsünü korumak istiyor. Bu nedenle de SBA, Cuma günü Blockchain teknolojisi konusunda proje geliştirmek isteyen bankalara özel kurallar yayınladı.

İsviçre Bankacılar Birliği (SBA) Blockchain devrimin merkezi olarak kalmak istiyor

Belgede, bankaların özellikle kara para aklama gibi risklere rağmen, İsviçre’nin Blockchain devriminin merkezinde bulunması büyük bir fırsat olarak görülüyor. Ülkedeki kripto ile ilgili girişimlerin sayısında olağanüstü bir artış oldu. Bu durum SBA’nın bankaların bu girişimler için hesap açmasını sağlayacak yönergeler yayınlamasını sağlayan tek neden. Yayınlanan belgeden konuya yönelik şu ifadeler yer alıyor:

Blockchain şirketlerinin büyümesiyle, İsviçre’deki bankalarda kurumsal hesaplara olan talep de arttı. Bir hesabın açılması, özellikle kara para aklama alanında, bankalar için çeşitli zorluklar doğuruyor. İsviçre’de, mali işlemlere ilişkin sıkı yasal düzenlemeler ve denetimler uygulanır. Bu nedenle bankalar için hesap açılışında dikkatli bir kontrol gerekli.

SBA tarafından yayınlanan kılavuzlar şirketleri iki gruba ayırıyor

ICO‘ları olmayan şirketler: Şirket finansmanı için Blockchain kullanmayan şirketler adına katı kurallar uygulanacak ve diğer KOBİ’ler gibi ele alınacaklar. Bunlar İsviçre düzenlemelerine uymalı ve iş modellerinde bu kuralları uygulamalıdırlar.

ICO’lu şirketler: Bu grup sermayeyi artırmak için token veren şirketlerden oluşuyor. ICO’ları dijital paralarla finanse edilen bu şirketler daha sıkı düzenlemelere uymak zorunda kalacak ve İsviçre AML ve KYC yasalarına tabi olacak. SBA yönergeleri kapsamında, kripto para birimlerinin ICO’lar altında kabul edilmesi spot işlem olarak ele alınacak.

Ticareti canlandırmak için yeni düzenlemeler

SBA strateji danışmanı Adrian Schatzmann konuya yönelik şunları söyledi:

Bu ilkeler doğrultusunda, bankalar ve yenilikçi girişimler arasındaki tartışma için bir temel oluşturabiliriz, diyaloğu daha basit hale getirir ve hesapların açılmasını kolaylaştırırız.

Basın raporuna göre, bu hareket İsviçre bankacılık sektörüne erişemeyen kripto ile ilgili startup’ların artmasına yönelik endişeler arasında yer alıyor. İsviçre’deki 250 yerel bankadan bazıları kripto paralar yoluyla toplanan varlıkların depolanmasını sağlıyor. Crypto Valley Association başkanı Oliver Bussmann konu hakkındaki görüşlerini şu sözlerle ifade ediyor:

 Bu sadece bankalara değil, aynı zamanda yeni şirketlere de daha fazla olanak sağlıyor.

İsviçre, özellikle Kripto Vadisi olarak bilinen Zug ve Zürih bölgesi ile sınırlı olan kripto ile ilgili faaliyetler için güvenli bölgelerden biri olarak kabul ediliyor. Blockchain startup’larının toplam sayısı katlanarak artıyor ve şu anda bu girişimlerin sayısı 530.

Bcfocus

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 Comment

  1. 20 January 2020, 20:18

    MERHABA……..
    SAYIN EFENDİM BENİM İSVİÇRE DEVLET BANKALARINDA VE İSVİÇRE BANKALARINDA YANİ SİVİÇREDE BULUNAN BÜTÜN BANKALARINDA HESABIMIN ULOP OLMADIĞININ ARAŞTIRILMASINI İSTİYORUM…….
    GEREĞİNİN YAPILMASINI SAYGILARIMLA ARZ VE TALEP EDERİM……..
    İYİ ÇALIŞMALAR……….
    ALİ YILMAZ

    Reply
Bizi Takip Edin