stabil coin üzerinden e-ticareti test ediyor
Stabil coin üzerinden e-ticareti test ediyor

İsviçre adım adım kripto düzenlemelerine yaklaşıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyada, kripto para endüstrisini düzenleme ihtiyacı her geçen gün artıyor. İsviçre de öyle. İsviçre mevzuatı geçtiğimiz günlerde Federal Konsey’den etki alanını düzenlemesini isteyen bir onay aldı. Şimdi kripto para platformunun ve geliştiricilerinin finansal kurumlar ve bankalarla eşitlenmesi gerekip gerekmediği ve benzer bir denetime ihtiyaç duyup duymadıkları üzerinde tartışılıyor. Dahası, Kripto paralar henüz takasın yasal şekli olarak kabul edilmiyor ve bu nedenle suçluları için kovuşturma yapmak, onunla ilgili özel bir düzenleme olmadığından zorlaşıyor.

Konsey şimdi kripto paralara uygulamak için “adli ve idari usul enstrümanları” hükümlerini uyarlamayı gündemine aldı. Eylem, Giovanni Merlini tarafından tanıtıldı ve 99 oy kullanan arasında 83 oyla kabul edilirken 10 üye çekimser kaldı.

İsviçre kripto alanında önemli atılımlara sahip

Avrupa ülkesi kripto paralar konusunda ileri görüşlü bir duruş sergiliyor. Çünkü Blockchain ve kripto para şirketleri arasındaki ilişkiyi güçlendirmeyi ve kolaylaştırmak istiyorlar. Ülkede bulunan şirketlerin de ödeme aracı olarak kripto para döviz alım satım işlemine açıldığını belirtmekte fayda var. Örneğin, İsviçre’deki en büyük perakendecilerden biri olan Digitec Galaxus, Bitcoin ödemelerini kabul etmeye başlayacağını açıkladı.

Ülke, Zug merkezli bir dizi işletmeyi barındıran Kripto Vadisi’ne ev sahipliği yapıyor. Bu vadi, kripto para konsepti nedeniyle uzun süre önce çekim merkezi haline geldi. Öte yandan, İsviçre Maliye Bakanı Ueli Maurer, önerilen gelişmelerin İsviçre halkının beklentisini aştığını belirtti. Bakanlar ayrıca, yeni teknolojinin ülkenin mali sistemine eklenmesini sağlamak için harekete geçtiğini de eklediler. Daha önce, Basel Bankacılık Hizmetleri Komitesi (BCBS) tarafından ortaya atılan kripto para borsalarının istikrarı hakkında bir takım spekülasyonlar vardı. İşletme, aynı zamanda işleyişinde birçok boşluk olabileceğinden, kripto varlıklarının şu an için güvensiz olduğunu savundu.

Ülke aslında kripto paralar konusunda ikileme düşmüş gözüküyor.  Bankalar henüz kripto paralara güvenmiyor olsa da, devlet kurumları bunu memnuniyetle karşılıyor. Öyle ki, ülkenin Ekonomi Bakanı Johann Schneider-Ammann bir konferansta İsviçre’nin bir Kripto ülkesi olmayı hedeflediğini belirtti.

cryptonewsz

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin