Bitcoin madenciliği gitgide zorlaşıyor: Zorluk seviyesi yüzde 8 arttı
Bitcoin madenciliği gitgide zorlaşıyor: Zorluk seviyesi yüzde 8 arttı

İsveç, Norveçli kripto madencilerini dört gözle bekliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link
[contact-form][contact-field label=”İsim” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”E-posta” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”İnternet sitesi” type=”url” /][contact-field label=”Mesaj” type=”textarea” /][/contact-form]

Norveç’in Ocak 2019’dan itibaren kripto madencileri için elektrik teşvikini iptal etme kararına karşılık, İsveç veri merkezleri, İsveç‘te ikamet etmek isteyen maden şirketlerinden gelecek talepleri bekliyor.

Veri merkezleri Norveç ’ten ayrılan madencilerden talep görüyor

Yerel medya kuruluşları İsveç’in veri merkezlerinin, komşu ülke hükümetinin elektrik imtiyazlarını iptal edeceği yönündeki haberleri takiben Norveç’ten gelen madencilerin ilgisini çekeceğini bildirdi. Ocak 2019 itibariyle, İskandinav ülkesinde faaliyet gösteren madenciler, mevcut imtiyazlar altında yaklaşık saat başına 0,0056 dolar öderken imtiyazların kalkması ile kilovat-saat (kWh) başına 0,019 dolar ödeme yapmak zorunda kalacaklar. Buna karşılık, İsveç veri merkezlerinin kilovat-saat başına yaklaşık 0,0055 dolar ödediği biliniyor.

İsveç Boden Belediyesi madencilerin peşinde

İsveç’in Boden belediyesi şu anda yaklaşık 10 kripto para madencilik şirketine ev sahipliği yapıyor. Ancak Boden İş Ajansı Direktörü Erik Svensson, şirketlerin Norveç’ten ayrılmaya başlamasıyla birlikte bölgedeki madencilerin sayısının yakında artacağını öngörüyor.

Norveç’te faaliyet gösteren madencilere ulaşıp ulaşılmadığı sorulduğunda Svensson şunları söyledi:

Bence Norveç’teki şirketler bizimle iletişim kuracak, nerede olduğumuzu biliyorlar.

Svensson ayrıca madencilik şirketlerinin bölgeye getireceği yatırımın potansiyel faydalarına da değindi. Boden’de şu anda veri merkezleri tarafından istihdam edilen “birkaç yüz kişi” olduğunu tahmin ediyor. Ve belediyedeki gelir ve faaliyetler sonucunda, yüzlerce iş fırsatı imkânı sunacak olan Boden İş Parkı’nı kurmaya başladıklarını da söyledi.

Bitmain gözünü İsveç’e dikti

Bitmain, Norveç hükümetinin sübvansiyonları iptal etme kararından etkilenen bir dizi madencilik şirketinden biri. Bitmain’den yapılan açıklama ise şu şekilde geldi:

Biz küresel bir şirketiz. İsveç veya Danimarka’ya geçebiliriz. Fakat Norveçli ortağımız büyük bir anlaşmayı kaybeder.

news.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin