Avustralya Merkez Bankası, ihtiyaç duymadığını söylediği CBDC'yi araştırmaya devam ediyor
Avustralya Merkez Bankası, ihtiyaç duymadığını söylediği CBDC'yi araştırmaya devam ediyor

İsveç merkez bankası, dijital para için pilot uygulamanın ilk aşamasını tamamladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Riksbank, CBDC teknolojisinin hala daha fazla araştırma gerektirdiğini söyledi.

Yakın zamanda yapılan bir çalışmada İsveç merkez bankası, merkez bankası dijital para birimi pilot uygulamasının ilk sonuçlarını, R3’ün Corda blok zincirine dayalı bir ağ üzerinde sundu.

Ayrıntılarda neler var?

Riksbank, Riksbank’ın ödeme sistemi RIX aracılığıyla likidite arzı ve e-kronor dağıtıcıları olarak hizmet veren ağ üyeleri dahil olmak üzere potansiyel bir CBDC sisteminin temel özelliklerini simüle etti. Merkez bankası ayrıca katılımcıları, son kullanıcıları ve mobil uygulamalar gibi ödeme araçlarını simüle etti.

Riksbank, yeni CBDC teknolojisinin daha fazla araştırılması gerektiğini ve ölçeklenebilirliğin büyük bir darboğaz oluşturduğunu söyledi.

Merkez bankası ayrıca, bir e-krona işleminde yer alan bilgilerin, bankacılık gizliliği yasalarına uymak ve kişisel verilerin ifşa edilmesinden kaçınmak için korunması gerektiğini vurgulayarak, bazı gizlilik zorluklarına da dikkat çekti.

Banka, “Riksbank şu anda işlem geçmişinde depolanan bilgilerin ne ölçüde bankacılık gizliliği kapsamına giren bilgiler olarak değerlendirilebileceğini ve kişisel verileri içerip içermediğini analiz ediyor” dedi.

Riksbank’ın Stockholm’deki e-krona pilot uygulama bölümünün başkanı Mithra Sundberg, İsveç’in CBDC’nin kullanılmadan önce muhtemelen yeni bir yasal çerçeve gerektirebileceğini söyledi. Bir e-krona ciddi şekilde geliştirilmeden önce ele alınması gereken konuların kapsamı göz önüne alındığında, Riksbank 2026’ya kadar blok zinciri pilotlarına devam edebilir.

Riksbank, e-krona testlerine devam etmek için teknik tedarikçi olarak muhasebe devi Accenture ile anlaşmasını uzatacağını belirtti. İkinci aşamanın odak noktası, e-krona’nın potansiyel dağıtımcılarını, perakende ödemelerde CBDC performansını ve depolama yöntemlerini içerecek. Yeni aşama, çevrimdışı e-krona işlevselliğini ve mevcut satış noktası terminalleriyle entegrasyonu da test edecek.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin