İşte yüzde 51 saldırısı altında olan kripto paralar
İşte yüzde 51 saldırısı altında olan kripto paralar

İşte yüzde 51 saldırısı altında olan kripto paralar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Crypto51.app adında bir web sitesi, yaklaşık 1 saatlik %51 oranında çeşitli blokajlara düzenlenen saldırının yaklaşık maliyetini değerlendirmeye başladı. Amaç, insanların bu sorunlardan ve çözümlerden söz etmelerini sağlamak. Değerlendirme sonuçlarına göre, işte yüzde 51 saldırısı altında olan kripto paralar.

Yüzde 51’lik bir saldırının maliyeti nasıl hesaplanır?

%51’lik bir saldırı, blokajların işleyen gücünün %50’sinden fazlası olan bir madenci veya madencinin şebekeyi kontrol altına alması anlamına gelir. İş şifrelemelerini kanıtlayan düğümler, Blockchain’i tarihin doğru sürümü olarak en güçlü gücü ile tanır. Bu, saldırganın bu hafta başlarında Bitcoin Gold (BTG)’da görüldüğü gibi kripto para harcamalarını iki katına çıkarabileceği saldırılara yol açabilir.

Site, “Mine the Coin” web sitesindeki güç verilerini ve CoinMarketCap’ten gelen kripto para fiyatlarını topluyor. %51’lik bir saldırıyı kurmak için gerekli olan maliyet, Nicehash’ın kira fiyatından hashpower kiralama hizmeti kullanılarak hesaplanıyor. Fiyat, saldırganın saldırıya uğradığı sürece yeni bloklar oluşturması için elde ettiği blok ödülünü içermez. Bu da saldırının fiyatını daha da azaltabilir.

En az güvenli kripto paralar arasında Bitcoin Private bulunuyor

Bu soruna yönelik çözümler arasında Blockchain için bir Proof of Stake (kanıt protokolü)’in uygulanması ve Ethereum ağındaki tokenler için ERC20 protokolü gibi diğer Blockchain’lerin üstündeki kripto paraların oluşturulması yer alıyor.

Web sitesinde listelenen en az güvenli kripto paralar arasında, bir saat boyunca toplamda 778 ila 51% büyüklükte bir saldırıya karşılık gelen gizlilik odaklı para birimi Bitcoin Private (BTCP) bulunuyor. Bu bariz güvenlik endişelerini artırıyor. Kripto para aynı zamanda John McAfee tarafından da benimseniyor. John McAfee’in, bu kripto parayla ile ilgili farkındalığı artırarak riske katkıda bulunduğu düşünülüyor.

İşte yüzde 51 saldırısı altında olan kripto paralar

Güvenli olmayan bir başka kripto para ise Bitcoin Gold (BTG)’dur. Son zamanlarda %51 oranında saldırıya uğradı ve 18 milyon dolar civarında bir kayıp verdi. BTG yaklaşık %3858 ila %51 oranında bir maliyet ile karşı karşıya. Meteorolojik yükselmeler ve aldatmaca suçlamalarıyla boğuşan meşhur altkoin Bytecoin (BCN), 557 dolarlık bir toplamda oturuyor. Bu listede bilinen en yüksek risk altında olan kripto paralardan biri.

Diğer güvensiz paralar arasında, sırasıyla 515 dolar, 470 dolar, 113 dolar ve 77 dolarlık maliyetlerle; GameCredits (GAME), Ubiq (UBQ), Gulden (NLG) ve Einsteinium (EMC2) bulunuyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Ambcrypto

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin