İşte son dönemde Bitcoin ile birlikte piyasa lider olan kripto para!
İşte son dönemde Bitcoin ile birlikte piyasa lider olan kripto para!

İşte son dönemde Bitcoin ile birlikte piyasa lider olan kripto para!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hem Cardano (ADA) hem de Bitcoin (BTC), son günlerde en iyi performans gösteren dijital para birimleri. İlk 14 arasında en büyük fiyat artışlarını kaydettiler. Bu iki kripto para birimindeki fiyat artışı, Bitcoin için golden cross ve Cardano ile Etiyopya hükümeti arasındaki bir ortaklık gibi farklı nedenlerle ilgili.

Cardano ve Bitcoin en iyi performans gösteren dijital para

Hem Cardano hem de Bitcoin son günlerde çok iyi performans gösterdi. Bitcoin %5 artış kaydederken, Cardano kısa bir sürede %10 oranında fırladı. Cardano 24 saatten az bir sürede 0,0723 dolardan 0,0803 dolara çıktı. Bu, %11’in üzerinde bir fiyat artışını temsil ediyor. Bu arada, Bitcoin 22 Nisan ve 23 Nisan arasında 5.261 dolardan 5.628 dolara çıktığında neredeyse %7 arttı.

Bitcoin’in fiyat artışının arkasındaki neden, 200 günlük hareketli ortalamanın ve 50 günlük hareketli ortalamanın birbiriyle kesiştiği golden cross ile ilgili. Bu, 2018’de bir ayı piyasasından etkilenen Bitcoin’in çok yükselişli bir işareti. Golden cross, Bitcoin’in birkaç hafta içinde 20.000 dolardan 6.000 dolara düştükten sonra, 2018 Nisan ayında gerçekleşen Death Cross ile düşüş yaşadı. Bu arada Cardano, son birkaç gün içinde IOHK CEO’su ve Cardano’nun kurucusu Charles Hoskinson’ın Etiyopya hükümetiyle bir ortaklık yaptığını açıklamasının ardından son derece hızlı bir şekilde faaliyet gösteriyor.

Cardano’daki bu fiyat artışının nedeni nedir?

Hoskinson’ın YouTube’da yaptığı bir AMA’da, Afrika ülkesinde dijital bir ödeme ortaklığı başlatmak için Etiyopya hükümetiyle bir Mutabakat Muhtırası (MoU) imzaladıklarını söyledi. Asıl amacı, Addis Ababa’da yaşayan Etiyopya vatandaşlarının ADA kripto para birimini kullanarak kamu hizmeti ödemeleri yapmalarını ve toplu taşıma ücretlerini ödemelerini sağlamak için Etiyopya Yenilik ve Teknoloji Bakanlığı ile yan yana çalışmak. Birkaç hafta önce Cardano, pazardaki en güvenli ve popüler donanım cüzdanlarından biri olan Ledger Nano S’yi üreten donanım cüzdanı üreticisi Ledger’den destek aldı.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin