İşte piyasa çöküşünün yıldız altcoin'i: Son 24 saatte %15 arttı

İşte piyasa çöküşünün yıldız altcoin’i: Son 24 saatte %15 arttı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Terra’nın altcoin’i LUNA, bir hafta içinde ikinci kez 55 doları aşmayı başardı. Tezgâh üstü bir LUNA satışı, Luna Foundation Guard (LFG) için 1 milyar dolarlık fon toplanmasını sağladı.

Bitcoin cinsinden uluslararası rezerv

Jump Crypto ve Three Arrows Capital’e ek olarak, GSR, DeFiance Capital, Republic Capital, Tribe Capital ve diğerleri de dahil olmak üzere yatırımcılar, bağış toplama çabalarına katıldı ve fonun başarısına katkıda bulundu. Luna Foundation Guard, Terra’nın ilerlemesini desteklemek için ocak ayında kâr amacı gütmeyen bir organizasyon olarak kuruldu. UST stablecoin’leri, bu 1 milyar dolarlık açık artırma parasını Bitcoin cinsinden bir döviz rezervi oluşturmak için kullanacak. Terra mekanizmayı şöyle açıklıyor:

“Terra’ya talep yüksek ve arz sınırlı olduğunda, Terra’nın fiyatı artıyor. Terra’ya olan talep düşük ve arz çok fazla olduğunda Terra’nın fiyatı düşüyor. Protokol, Terra’nın arz ve talebinin her zaman dengeli olmasını sağlayarak istikrarlı bir fiyat sağlıyor.”

LUNA Foundation Guard, BTC’nin “Terra ekosistemiyle daha az ilişkili” olduğunu düşündüğünden, Bitcoin cinsinden döviz rezervi oluşturmayı seçti. Önümüzdeki haftalarda LFG, Terra’nın stablecoin’i UST’nin yedek işlevi ve tasarımı hakkında ek bilgiler paylaşacak.

Terra piyasada en çok tartışılan altcoin

Veri sağlayıcısı Santiment’in haberine göre Terra’nın LUNA tokenı, son üç aydaki görece kötü performansa rağmen piyasada en çok tartışılan kripto para birimleri arasında zirveye yer aldı.

Sosyal metriğe göre, LUNA etrafında dönen tartışma yüzdesinin ekim ayından bu yana en yüksek seviyede olduğunu gösteriyor. Bu, perakende yatırımcılardan gelen satın alma gücünün bir işareti olabilir. Sosyal hacimdeki artış, piyasalarda olumlu fiyat hareketine ve %15’lik bir fiyat artışına yol açtı.

Altcoin LUNA’nın fiyat hareketi

DeFi ekosisteminde, Terra’nın yerel sabit parası UST, algoritmik bir sabit paradır. Kullanıcılar, LUNA tokenlerini yakma karşılığında yeni Terra tabanlı UST sabit paraları oluşturabilir. Ayrıca LUNA da UST yakılarak basılabilir. CoinMarketCap’e göre, bugün Terra fiyatı 56,61 dolar, altcoin’in 24 saatlik işlem hacmi ise 2.255.490.109 dolar civarında seyrediyor.

thenewscrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin