Do Kwon’un yakalanma kararı kırmızı bültene eklenecek mi?

İşte LUNA’nın düşüşüne neden olan olaylardan biri! Yatırımcılar, merkezi otoriteden şikayetçi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Yatırımcılar, LUNA’nın bu denli neden düşüş yaptığını araştırıyor. Sosyal medya platformlarında pek çok bilgi dolaşıyor. Bu bilgilerin bazıları doğru iken, bazıları da bilgi kirliliğine yol açıyor. LUNA’nın bu kadar düşmesinden pek çok sebep var. Ancak bir neden var ki, varlığın sürekli düşüş sebebi. İşte merak edilen sorunun cevabı bu haberde…

Luna arzı, TerraUSD’nin (UST) ABD dolarına karşı sabit değerini kaybetmesinin etkisiyle son birkaç gün içinde 20 kattan fazla arttı. Daha dün 2 milyar seviyelerinde bulunan arz, bugün 3,45 milyara dayandı. Bu bir sistemin çöküşü ve başarısızlık hikayesi olabilir.

Büyük arz artışı, Luna’nın son iki günde %99 düşen fiyatı hızlandırdı. Luna’nın fiyatı düşmeye devam ederse, arzı da artmaya devam edecek.

Luna’da bu travma neden oluyor?

Neler olduğunu anlamak için Luna ve UST arasındaki ilişkiyi iyi bilmemiz gerekiyor. Luna, UST’nin dolar ile sabitlenmesini sağlamasına yardımcı olmak için kullanılan varlıktır. UST’nin fiyatı bir doların üzerine çıkarsa, 1 dolarlık Luna yakılabilir ve 1 UST karşılığında kullanılabilir. Aslında buraya kadar her şey normal. 

Hatta bu işlem 2022 yılının başlarındaki destansı ralli sırasında Luna’nın fiyatını yükseltmeye yardımcı oldu. Yine de karşı bir durum var: UST’nin fiyatı sabit değere düşerse, tüccarlar 1 UST’yi 1$ değerinde Luna ile değiştirebilirler.

Şu anda, UST değeri, sabit fiyatının çok altında, Perşembe günü haber esnasında 0,60 dolardan işlem görüyor. Sonuç olarak, UST sahipleri piyasada satmak yerine, sabitleyiciyi yerinde tutmak için tasarlanmış mekanizmayı kullanarak Luna aracılığıyla nakit çekmeye çalışıyorlar. Bu olduğunda, yakılan UST miktarına karşılık olarak daha fazla Luna basılır.

Luna’nın fiyatı 100$ gibi çok daha yüksek olduğunda, 1 UST’yi 1$ değerindeki Luna için kullandıysanız, yalnızca 0,01 LUNA elde edersiniz. Sonuç olarak, bu tür takaslar Luna’nın arzını çok fazla artırmazdı.

Peki şimdi ne olacak?

Luna’nın fiyatı çok daha düşük ve büyük sahipleri nakit para kazanıyor. Bu varlığın arzında büyük bir artışa neden oluyor. Luna’nın fiyatı 0.10$ olarak varsayalım. Böyle bir durumda 1 UST’yi değiştirmek size 10 LUNA kazandırır. Yani eğer biri büyük miktarda takas yapmak isterse, sonuç felaket olur. Yani 100.000 UST için, 1 milyon LUNA’nın basılmasına yol açacaktır.

Sahipler UST’yi Luna için kullandıkça, Luna arzını artırıyor. Bu, Luna’nın fiyatını daha da düşürür, yani UST’sini kullanacak bir sonraki kişi daha fazla Luna yaratır ve piyasaya daha da büyük bir aşağı yönlü kuvvet uyguluyor.

theblockcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan, Twitter hesabımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin