Kripto para dünyasında acemi yatırımcılara verilen 3 tavsiye
Kripto para dünyasında acemi yatırımcılara verilen 3 tavsiye

İşte kripto para dünyasında uymamanız gereken 3 tavsiye!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para dünyasında, diğer insanların tavsiyelerine güvenmek aynı zamanda hem gerekli hem de risklidir. Bazı bilgiler herhangi bir olumlu sonuç vermezken, bazıları ise oldukça iyi sonuç verebilir. Aşağıdaki dört öneri, diğer kripto para meraklılarıyla paylaşılması gereken “en kötü” öneriler olarak kabul edilir.

Kripto para dünyasında acemi yatırımcılara verilen 3 tavsiye

3- Teknik analizleri yoksay

Kripto para birimleri için teknik analizler önemi yadsınamayacak verilerdir. Ancak her zaman doğru sonuç vermeyebilirler. Tarih, özellikle finansal dünyada kendini tekrar eder. Kripto para birimleri, küresel finansa “yeni” yaklaşımlarına rağmen, bu konuda acemi değil. Bu nedenle, uygun teknik analizin yapılması genellikle piyasaların nasıl gelişeceği konusunda bazı değerli bilgiler verebilir. Sonuçlar her seferinde mükemmel bir şekilde hizalanmayabilir, ancak adil bir piyasa ivmesi doğru tahmin edilebilir.

2- Stop-loss emirleri

Kripto para birimleri ve dijital varlıklar gibi değişken piyasalarla uğraşırken, mümkün olan her an kayıpları en aza indirmek için herhangi bir önlem kullanılmalı. Özellikle de daha küçük piyasa değerine sahip altcoinler bu günlerde biraz manipülasyon görmeye meyilli olmasından dolayı, stop-loss emirlerini vermek son derece önemli. Herhangi bir trader’ın bu sektörde gereksiz riskler alması için bir neden yok, çünkü piyasa ivmesi önceden uyarı olmaksızın her iki yönde kısa salınımlar görebilir.

Her ne kadar doğru stop-loss emirleri çoğu gelişmiş trader’lar için neredeyse hiç tetiklenmemiş olsa da, acemi spekülatörler bu yaklaşımı gereksiz geri dönüşlerle uğraşmaktan kurtarabilirler. Her ticaretin bir başarısı olmayabilir ve en kötüye hazırlanmak birçok insanı büyük mali zararlardan yıllar boyunca kurtardı.

1- Holding anahtardır

Kripto para birimlerinin ve dijital varlıkların uçucu dünyasında, ilk 15 para birimi ile uğraşırken sık sık “kripto para çantası” bulundurulması tavsiye edilir. İlk 15’in dışındaki her parada uzun süre beklemek zorunda değilsiniz. Ayrıca bu öneriye uymak bazı durumlarda kesinlikle para kaybettirebilir. Her şey, geleceğin bu belirli kripto para için ne getireceğine bağlı.

Trader’lar ayrıca, paralarının bir kısmının, çoğu zaman daha fazla değer kaybettiğini akılda tutmalı. Bu nedenle, zararları kesmek ve diğer pazarlara geçmek, çoğu zaman büyük bir kayıp ya da kâr olmadan sefil bir günü iyi bir gün haline getirebilir. Holding bazı durumlarda katı bir stratejidir, ancak kripto para ile başa çıkma ve kârları maksimize etme ya da potansiyel zararları en aza indirmenin tek yolu değildir.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin