İşte kripto para bağımlıları için tedavi merkezi
İşte kripto para bağımlıları için tedavi merkezi

Kripto para bağımlıları için tedavi merkezi açılıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İskoçya’da kripto para bağımlılarını tedavi etmek için bir tedavi merkezi açılıyor. Kripto para bağımlıları için tedavi kursu Peeblesshire’daki Castle Craig Hastanesi’nde yapılacak.

Kumar bağımlıları için geliştirilen tekniklerle kripto para bağımlıları tedavi edilecek

Tıbbi tesis zaten uyuşturucu ve alkol bağımlılığı için tedavi programları yürütüyor. Castle Craig Hastanesi bünyesindeki merkez, kumar bağımlıları için geliştirilen tekniklerle kripto para ticareti bağımlılığı bulunan insanları tedavi etmeyi umuyor.

Uzmanlara göre kripto para ticareti bağımlıları, kumar bağımlılarıyla aynı davranışları sergiliyor. Kripto para ticaretine bağımlı kişilerin sayısıyla ilgili kesin bir veri bulunmuyor. Bununla birlikte, dünya çapında milyonlarca insan kripto para yatırımcısı olarak kabul ediliyor.

“Kripto para piyasası problemli kumarbazlara hitap ediyor.”

Castla Craig Hastanesi’nde kumar terapisti olarak görev yapan Chris Burn, konuya yönelik şunları söyledi:

Yüksek riskli, volatil kripto para piyasası problemli kumarbazlara hitap ediyor. Gerçeklikten kaçış ve heyecan sağlıyor. Bitcoin, örneğin çok işlem gördü ve büyük kazanımlar ve kayıplar sağladı. Bu klasik bir kabarcık durumu.

İşte kripto para bağımlıları için tedavi merkezi

Merkezdeki bazı tedaviler, şu anda bir terapist olan eski bir kumar ve kokain bağımlısı Tony Marini tarafından yönetilecek. Tony Marini, yaşam yapısını tanıtmanın bağımlıların anahtarı olduğunu söyleyerek açıklamalarına şunları ekledi:

Kendimden geçerken, bağımlılık deneyimim bana aynı sorunu yaşayan başkalarına karşı iç görü ve empati sunuyor. Kripto para ticaretini, insanların kendilerinden, başka bir dünyadan kaçmaları için bir yol olarak görüyorum. Çünkü içinde bulundukları dünyayı sevmiyorlar. Tedavinin ilk aşaması, grup terapisinde diğer bağımlılara katılmak ve onların yaşam öykülerini paylaşmak. Bu onların birbirleriyle özdeşleşmelerine ve yalnız olmadıklarını fark etmelerine yardımcı oluyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

MSN

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin