en kötü performans gösteren kripto para

İşte ilk çeyrekte en kötü performans gösteren kripto para

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Major kripto para birimlerinden olan Ripple, ilk çeyreğin kapanmasıyla  en kötü performans gösteren kripto para oldu. Sektörün tamamı, ilk çeyrekte düzenleyici kaygılar ve reklam baskısından oldukça etkilendi.

CoinMarketCap’e göre, kripto para birimleri için toplam piyasa kapitalizasyonu şu ana kadar 2018’de yüzde 50’den fazla düşüş gösterdi. Ripple ise bu düşüşe öncülük eden kripto para birimi oldu. CoinMarketCap’e göre en kötü performans gösteren kripto para olan Ripple, bu yıl yüzde 74’ünden fazlasını kaybetti. CoinMarketCap’in verilerine göre, piyasadaki en büyük iki dijital para olan Bitcoin ve Ethereum ‘un da yüzde 40’tan fazla düşüşüne şahit olduk.

San Francisco merkezli Ripple, hızlı ve küresel finansal ödemeler için bir ağ geliştiriyor. XRP, ağdaki finans kurumlarının hızlı bir şekilde işlem yapabilmelerini sağlayan dijital token olarak biliniyor.

CoinMarketCap’ın verilerine göre, kripto para birimi 2017’de bir pennyden daha az bir fiyattayken, yıl sonuna doğru yüzde 35.000’lik devasa bir artış yaşadı. Ripple, tarihler  7 Ocak’ı gösterirken, 3,50 dolar gibi yüksek bir seviyeye ulaşmıştı. Fakat şu anki güncel fiyatının, 50 cent civarında olduğunu görüyoruz.

Piyasa değeri 21 milyar doların üzerinde olan XRP, 60’tan fazla borsada işlem görmektedir. Ancak henüz ABD’deki popüler kripto borsası CoinBase’de işlem görmüyor. Coinbase’de yakın zamanda listeleneceğine dair spekülasyonlar ise kriptonun bu yılın başlarında fiyatını arttırmasına neden olmuştu.

XRP fiyatı beklenen açıklama gelmemesi üzerine yaklaşık yüzde 50 oranında düşüş gösterdi

Mart ayı başında CoinDesk’de yayınlanan bir haber, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ve Coinbase Başkanı ve CEO’su Asiff Hirji’nin CNBC’nin “Fast Money” programında Ripple için büyük bir borsa listesini açıklayacaklarını iddia etmişti. Ancak, iki yöneticiden de bu tarz bir açıklama gelmedi.

XRP fiyatı beklenen açıklama gelmemesi üzerine yaklaşık yüzde 50 oranında düşüş gösterdi

BitBull Capital CEO’su Joe DiPasquale, düşüşün en büyük nedenleri olarak; Facebook ve Google’ın kripto paralar ile ilgili reklâmları yasaklaması ve ICO’larda meydana gelen durgunluk olarak gösterdi. Joe DiPasquale sözlerine şunları ekledi:

Makroekonomik faktörlerin ve düzenleyici faktörler ile birçok kripto ürünü bulunan piyasanın yılın geri kalanında toparlanacağına inanıyoruz.

Toplam kripto para piyasası sermayesi

Regülasyonlar kripto satışlarındaki diğer bir faktördü

Capital Fund Hukuk Grubu’nun yönetici ortağı John Lore piyasa ile ilgili şu şekilde görüş bildirdi:

Avrupa Birliği’nin yaptığı gibi, SEC’ye dayalı düzenleyici belirsizliğe dayanan ve çeşitli Asya düzenleyicilerinin neler yaptıklarına dair çok sayıda kısa vadeli endişe var.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC),’in  kripto varlık borsalarının temsilcilik kaydı yaptırması gerektiğini açıklamasından sonra, Bitcoin’in Mart ayı başlarında 10.000 $ seviyesinin altına yerleştiğini görüyoruz. SEC ifadesi, haftalar süren duruşmalar ile çok sayıda borsa üzerinde kontrolü sağlama çabasını açıkca gösteriyor.

Lore’un firması ise, kripto alanında hedge fonlarını ve özel sermaye gruplarını sunuyor. Ve  Lore, Şubat ayından beri devam eden yeni fonu “benzeri görülmemiş” olarak tanımlıyor.

John Lore:

Bu yılki düşüşlerin, uzun vadeli genel endişeden çok kısa vadeli kaygılardan kaynaklandığını düşünüyorum.

Market Cap YTD verilerine göre en iyi beş kripto para

Bu haftanın başlarında, ilk 20 kripto para arasında pozitif bölgede kalan tek kripto, VeChain oldu. Bu dijital para birimi 1 Ocak’tan bu yana yüzde 28’den fazla değer kazandı. Analistlerin görüşüne göre büyük isim ortaklıklar ve kriptonun benzersiz yapısı,  yatırımcıları satmamaya teşvik ediyor.

Dijital para birimi Tron da geçtiğimiz hafta itibariyle fiyatını artıya çevirdi. şu anki rakamlara göre ilk çeyrekte yüzde 9,25  oranında artış gösterdi.

İlk çeyrekte en kötü performans gösteren kripto para birimleri

Bitcoin Cash: -66.05 yüzde

Ripple: -74.87 yüzde

Cardano: -77.73 yüzde

İlk çeyrekte en iyi performans gösteren bu iki kripto paranın oranları ise şu şekilde oldu:

VeChain: 26 yüzde

Tron: 9.25 yüzde

cnbc

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin