litecoin
Litecoin analizi: Desteğe tutunan LTC, önemli direnç noktası eşiğinde

İşte ilk 6’da en iyi performans gösteren kripto para

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Piyasadaki en büyük ve en popüler kripto para birimlerinden biri olan Litecoin (LTC), bu yılın ilk üç ayında çok olumlu bir eğilim yaşadı. Forbes tarafından yayımlanan son bir rapora göre, Litecoin fiyatları önemli ölçüde tırmandı. Nitekim, Litecoin Aralık 2018’de düştüğünden bu yana fiyatı üç katından fazla arttırdı.

Kripto para piyasasında Litecoin dalgalanmaları

Bitcoin (BTC) ve tüm kripto endüstrisi tarihte bugüne kadar kaydedilen en uzun ayı eğilimindeyken, Litecoin diğer kripto para birimlerini dalgalanmaya ve sürüklemeye başladı. Yılın başından bu yana, Litecoin CoinMarketCap tarafından sağlanan verilere göre, 30,46 dolardan 91,91’e yükseldi. Bu, %200’ün üzerinde bir fiyat artışını temsil eder. Bu, ilk 6’daki en iyi performans.

Litecoin, yılın ilk aylarında Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), XRP, Bitcoin Cash (BCH) ve EOS’dan daha iyi performans gösterdi. SFOX’a göre, Litecoin’in fiyatının bu şekilde artmasına yardımcı olan beş ana faktör var. Bu faktörler:

  • Daha fazla işletme LTC’yi ödeme olarak kabul ediyor.
  • Sürekli azalan ücretlerle LTC’nin harcanması daha verimli hale geliyor.
  • Daha hızlı işlem süreleri LTC’nin daha verimli olmasına yardımcı oldu.
  • LTC’ye gelen özel işlemler.
  • LTC Ağustos 2019’da halving’e gidecek.

Bunlar, Litecoin’in son birkaç aydır yaşadığı fiyat artışının sebeplerinden sadece birkaçı. Litecoin’in proje lideri Charlie Lee, -takipçilerinin kendisini LTC’lerini bir yıl önce satmasından sonra eleştirilmesinden beri- Litecoin’i bugün bulunduğu yere yönlendirmede önemli bir rol oynadı.

Litecoin yakında halving’e gidecek

Litecoin’in Ağustos 2019’da en kısa sürede halving’e gideceğini belirtmekte fayda var. Bu, blok başına daha düşük LTC ihracı olacağı anlamına geliyor.  Her blok madencilerin şu anda işlemleri onaylamak için aldığı 25 LTC’ye kıyasla 12,5 LTC verecek. Azalan bir arz ve kripto para birimine olan talebin artması nedeniyle, Litecoin’in yakın zamanda fiyatlarda bir artış yaşayabileceği açık.

Buna ek olarak, amaç Litecoin’e gizli işlemler eklemektir. Kullanıcılara gizli işlemler veya gizlilik özellikleri sunan sadece birkaç dijital varlık var. Litecoin bu şekilde kullanıcılarına gizlilik özellikleri sağlayan en büyük dijital varlık haline gelecek.

Usethebitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin