Yatırımcılar dikkat! İşte en dayanıklı 3 stabil coin projesi!
Yatırımcılar dikkat! İşte en dayanıklı 3 stabil coin projesi!

Yatırımcılar dikkat! İşte en dayanıklı 3 stabil coin projesi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Stabil coin’ler, son yıllarda kripto pazarında inanılmaz derecede ilgi çeken varlıklardır. Başlangıçta kripto para birimleri, blockchain aracılığıyla FIAT para birimlerine rafine bir seçenek sunmak ve kendilerini onların oranlarından kurtarmak istiyordu. Daha sonra FIAT para birimlerinin oranlarını haritalayan stabil coin’ler yaratıldı. Bu yazımızda 2022 yılındaki en iyi 3 Stabil coin’den bahsedeceğiz.

Stabil coin nedir?

Stabil coin’ler, blockchain üzerine kurulmuş ancak bir FIAT para biriminin veya kripto dünyasının dışındaki başka bir varlığın gerçek değerine bağlı olan varlıklardır. Bunlar ABD doları, euro veya İngiliz sterlini gibi fiat para birimleri olabilir. Ancak bunlar altın veya diğer varlıklar gibi özel metaller de olabilir.

Dolayısıyla, eğer bir stabil coin USD’ye sabitlenirse, o zaman o stabil coin’in değeri herhangi bir zamanda bir ABD dolarının değerine eşittir. Bu, sabit paraların değerlerini FIAT para birimine uyarlamaları anlamında “değişmez” olduğunu gösterir. Ancak, enflasyon veya deflasyon nedeniyle bu FIAT para biriminin değerindeki istikrarsızlıklara tabidirler.

Tether (USDT)

Top 3 Stablecoins

Tether ilk olarak 2014 yılında gerçek bir kripto para olarak piyasaya sürüldü. Piyasadaki en kapsamlı ve en iyi bilinen sabit paradır. Tether, 72 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine sahip ve bu da onu üçüncü en büyük kripto para birimi yapıyor. Ayrıca 400’den fazla kripto borsasında mevcut.

Olağanüstü işlevselliğine ve pazar lideri konumuna rağmen, şirket sürekli olarak soruşturmaları reddettiği ve ABD’deki yasadışı faaliyetler için cezalar ödemek zorunda kaldığı için USDT son zamanlarda baskı altında kaldı. Bu zorluklara rağmen USDT, lansmanından bu yana stabil bir kripto para olarak mükemmel bir şekilde işlev gördü. Tether tokenleri, zahmetsiz entegrasyon ve benimseme sağlayan çok sayıda blok zincirinde birleştirilir. Desteklenen blok zincirleri Bitcoin (Omni & Liquid protokolü), Ethereum, TRON, EOS, Algorand, Solana, OMG Network ve Bitcoin Cash’dir (SLP).

USD Coin (USDC)

Top 3 Stablecoins

USD para birimi, 2018 yılında Coinbase borsası tarafından piyasaya sürüldü. USDC, en kapsamlı ikinci sabit para birimidir ve 54 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip. Bu, USDC’yi Coinmarketcap’ta Tether’den sonra 4. sıraya koyuyor. USDC, 300’den fazla borsada mevcuttur ve finansal kuruluşlar ve düzenleyiciler ile geniş çapta çalışır. Tether’den farklı olarak, USDC’de aylık denetimler yapılır.

Binance USD (BUSD)

Top 3 Stablecoins

Coinbase, USD Coin’i piyasaya sürdükten sonra, dünyanın en büyük kripto borsası Binance, kısa bir süre sonra 2019’da stabil coin’ini kurdu. Piyasa değeri 18 milyar dolarıdır. Bu, BUSD’yi Coinmarketcap’ta 12. sıraya yerleştiriyor. BUSD yalnızca 100’den fazla borsada kullanılabilir.

Binance Coin ile Binance, halihazırda piyasa değeri ile dördüncü en büyük kripto para birimini oluşturdu. Kendi stabil coin’i Binance USD, 2022’deki en kapsamlı 3 stabil coin’den biri ve piyasa değerine göre 12. sırada yer alıyor. BUSD artık neredeyse tüm büyük kripto borsaları tarafından taşınıyor. Binance’de herhangi bir ücret talep etmeme avantajını sunar.

Stabil coin iyi bir yatırım mı?

Stabil coin’lerin “sabit” bir fiyatı olduğundan, genellikle kripto para birimleri arasında en güvenli yatırım şekli olarak kabul edilirler. Yine de, stabil coin’lerin genellikle olumlu bir şekilde merkezileştirildiğini ve tamamen merkezi olmayan “gerçek” kripto para birimlerine benzediğini anlamalısınız. Tether, USD Coin ve Binance USD, tamamıyla ana kuruluşlarına aittir.

Stabilcoin ihraç eden finansal kurumlar, geleneksel finans piyasasındaki standart kurallara uymak zorunda kalmadan, normal bankalara eşdeğer yetki ve para alırlar. Son yıllarda, tüm kripto paraların piyasa değeri kısa sürede büyük ölçüde arttı. Bu tür kripto para birimleri geleneksel finans piyasalarında giderek daha aktif hale geldikçe, daha fazla düzenleme isteniyor. Ayrıca finansal bir çöküşte daha güçsüzdürler.

İnsanlar kripto para dünyasına giriş yapmak istiyorlarsa, ancak önce yüksek oynaklıktan korkuyorlarsa stabil coin iyi bir yatırım olabilir. Yine de, değerleri ABD doları karşısında sabit olduğu için herhangi bir gelir getirmiyorlar.

cryptoticker


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin