Son Dakika: Terra fiyaskosunun sorumlusu Do Kwon tutuklandı!

İşte Do Kwon’a açılan davanın arkasındaki gerçek!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Güney Kore hükümeti Do Kwon ve Terra kazasıyla ilgili soruşturmaları hızlandırırken, ilginç gerçekleri ortaya çıkarıyor. Do Kwon ve Terraform Labs, aleyhine davalar ve vergi kaçakçılığı suçlamalarıyla karşı karşıya.

Ülkenin yetkilileri de çok yakında bir dijital varlık komitesi sunmayı planladı. Dijital varlık komitesi piyasaları izleyecek ve listeleme, açıklamalar ve yatırımcı korumasına ilişkin yönergeler oluşturacaktır.

Davanın arkasındaki gerçek nedir?

Ancak Do Kwon için tehlikede olan, Terra yatırımlarında kaybedenlerin tahmin ettiği kadar değil. Bir CNBC raporuna göre, eski federal savcılar ve düzenleyiciler, tüm senaryonun büyük olasılıkla kendisine karşı para cezasına ve cezalara yol açabileceğini düşünüyor. En kötü senaryoda, Kwon’un bir süre hapis yatabileceğine inanılıyor.

Eski bir ABD avukat yardımcısı olan Randall Eliason, belge yığınlarını gözden geçirmeyi ve birkaç kişiyle konuşmayı içerebileceğini söyledi. Raporda, “Kimse bir gecede bir şey olmasını beklememeli” dedi.

Terra çöküşü için para cezası mümkün

Do Kwon davasında, yaklaşık 60 milyar dolar zarara karşılık para cezası kesilebilir. Terra‘nın kurucusuna karşı da ihtiyati tedbir ve tebligat yapılabilir.

Bu arada Çarşamba günü, Binance CEO’su CZ, soruşturma ekibinden Terra’nın içinden FatMan’in Kwon aleyhindeki iddialarını incelemesini istedi. CZ, algoritmik stabilcoinlerin arkasındaki fikre ve Kwon’un UST ve LUNA tokenlerini canlandırma planına her zaman karşı çıkmıştı.

Binance’in yeni LUNA tokenini listelerken temkinli bir yaklaşım benimsediğini de belirttmek gerekir. Pazar günü, Terra ekibi Terra Luna 2.0 lansmanı için bir duyuru yaptı. Binance, tokeni yüksek riskli tokenleri için bir yer olan “inovasyon bölgesi” altında listeledi.

Tüm olayların ortasında, FatMan kısa süre önce Kwon’un Terra 2.0’da yeni bir merkezi olmayan stabil coin çıkarabileceğini açıkladı.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin