Venezuela ekonomik krizinde Bitcoin nasıl bir rol oynuyor?
Venezuela ekonomik krizinde Bitcoin nasıl bir rol oynuyor?

Venezuela’da Bitcoin işlemleri rekor kırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Venezuelalılar, kripto para birimlerine ve özellikle Bitcoin (BTC) gibi ana dijital varlıklara sığınmaya devam ediyorlar. Coin Dance tarafından yayınlanan verilere göre, ülkedeki BTC işlemler 1.284 BTC’ye (5,1 milyon dolar) ulaştı. İşlemler ağırlıklı olarak P2P platformu olan Localbitcoins üzerinde gerçekleştiriliyor.

Venezuela’da Bitcoin işlemleri rekor seviyelere ulaştı

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicholas Maduro, geçtiğimiz hafta yerel fiat akımındaki asgari ücretindeki Bolivar’ı (VES) %150 oranında kaldırdı. Buna ek olarak Nicholas Maduro, bir Dicon Borsası değerlendirmesini kullanarak Bolivar’ı %40 oranında devalüe etti.

Venezuela, küresel ticarette tartışmalı  token Petro’yu kabul edecek

Petro ise yüzde 150 oranında yükseldi

Bloomberg tarafından yayınlanan bir açıklamaya göre Maduro, asgari ücretteki değişimle ilgili olarak şunları söyledi:

Noel’in gelişi çok heyecan verici, bu yüzden bu düzeltici önlem büyük çalışan aileler için bir hediye olarak geliyor.

Ülkenin kripto para birimi olan Petro’nun yerel para birimine sabitlenmiş olmasından dolayı Maduro, varlıkların döviz kurunu da artırdı. Şu anda Petro’nun bir tokeni 3.600 VES’in aksine 9.000 VES’e denk geliyor.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin