Bu kripto varlığı, dört ay içindeki yüzde 4,800 artışın ardından ilk 10'a doğru yolunu tutuyor
Bu kripto varlığı, dört ay içindeki yüzde 4,800 artışın ardından ilk 10'a doğru yolunu tutuyor

İşte bu haftanın özet Bitcoin ve kripto para gelişmeleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bitcoin ve kripto para dünyasında bu hafta gerçekten de ilginç bir zaman dilimi geçirdik desek abartmış olmayız.

Haftanın başından başlarsak, Bitcoin resmi olarak 2017’nin en yüksek seviyesini geçti ve tüm zamanların en yüksek seviyesini neredeyse 20.000 $ olarak kaydetti ancak bu noktayı gerçekten geçmeyi başaramadı.

Doğal olarak, lider kripto para biriminde her zaman olduğu gibi, işler birçoğunun beklediğinin tam tersi yönde değişti. Fiyat, birkaç saat içinde 18.000 $’lık düşük bir seviyeye geriledi. Bu gerileme, 24 saatten kısa bir süre içinde yaklaşık 800 milyon dolarlık tasfiye ile sonuçlandı.

Ancak boğaların gücü tükenmemişti. Harekete müdahale ettiler ve fiyat düzelmeye başladı. Bu yazının yazıldığı sırada Bitcoin 19.000 $ civarında işlem görüyor ve buradan nereye gideceğini görmek ilginç olacak.

Tüm hafta boyunca oldukça olumlu haberler vardı. Daha dün, ses akışı devi Spotify, ödemeler için kripto para birimleri tasarladığını ortaya koyan bir iş ilanı yayınladı. ABD Para Birimi Denetçisi vekili Brian Brooks, kripto yasağının ülkenin planlarının bir parçası olmadığını söyleyerek, Trump’ın görev süresinin sonuna kadar olumlu haberlerin geleceğini güvence altına aldı.

Ne yazık ki hafta bize bazı kötü haberleri de verdi. Büyük bir Avustralya borsası yanlışlıkla 270.000’den fazla müşteri e-postasını ciddi bir gizlilik ihlaline maruz bıraktı. Bu, 2019’un sonlarında olduğu gibi yaşanan ilk olay değil elbette. BitMEX de benzer bir şey yaşadı.

Her durumda, topluluk içindeki genel duygu aşırı derecede olumlu kalıyor. Kraken tarafından yürütülen bir kripto para duyarlılığı anketi, yatırımcıların Bitcoin’in 2021’de 36.000 $’a ulaşacağını düşündüklerini ortaya çıkardı. Bu durum gerçekleşecek mi? Mümkün ama ne kadar sürede gerçekleşeceğini sadece zaman gösterecek.

Piyasa verileri

Piyasa Değeri – 562 Milyar dolar

24 saatlik hacim – 139 milyar dolar

BTC dominansı – %62,7

Bu haftanın önemli gelişmeleri

Ses akışı devi Spotify’dan kripto hamlesi

Popüler ses akışı kralı Spotify, potansiyel olarak Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini bir ödeme aracı olarak dahil etme niyetini ortaya koyan bir iş ilanı yayınladı. Bununla Spotify, ekosistemlerinde dijital varlıkları uygulamak için çaba gösteren bir grup büyük şirketi takip ediyor.

Bitcoin boğa göstergesi 5 ay sonra yine parladı.

Başlıca yükseliş göstergesi beş ay sonra bir kez daha yeşil renkte yanıp söndü. Hash Ribbons isimli gösterge, BTC’nin rallilerinden önce Nisan ayında 10.500 $’a ve Ağustos’ta 12.500 $’a işaret etmiş ve bu seviyeler gerçekleşmişti. Bunun tekrar doğru olup olmayacağını ve BTC’nin 20.000 $’ın üzerine çıkıp bir adım daha atıp atmayacağını görmek ilginç olacak.

Bitcoin Wall Street’e geliyor

2021’de S&P Dow Jones, kripto endekslerine yer verecek. Kripto para biriminin benimsenmesiyle ilgili başka bir haberde, önde gelen endeks sağlayıcısı S&P Dow Jones, önde gelen kripto paraların 550’sini takip eden kripto para birimi endekslerini başlatmak için kripto tabanlı Lukka ile bir ortaklık açıkladı.

Bitcoin fiyatı 2021’de 36.000 dolara ulaşacak

Popüler kripto para borsası Kraken tarafından yapılan yakın tarihli bir duyarlılık anketine göre, yanıt verenlerin çoğu Bitcoin’in 2021’de 36.000 $’a ulaşacağına inanıyor. Aynı ankette Ethereum’un da yaklaşık 1450 $’lık bir fiyatla satış yapacağını düşünülüyor.

Visa Circle ile ortaklık kurdu

Ödeme işleme devi Visa, USDC stablecoin’i tüccar ağına entegre etmek amacıyla Circle ile ortaklık kurdu. Raporda ayrıca Visa’nın Hızlı İzleme programına dahil olan diğer 25 şirketin de işbirliğine dahil edileceği paylaşıldı.

Avusturalya merkezli kripto para borsasından veri ihlali

Bir Avustralya kripto para borsası yanlışlıkla 270.000’den fazla müşteri e-postasını açığa çıkardı. Bu gelişme, 2019’un sonlarında BitMEX’de de yaşanan aynı türden başka bir hatayı takip ediyor.

Bu haber ilk defa cryptopotato’da yayınlanmıştır


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin