Bithumb Borsası hack saldırısına rağmen 35 milyon dolar kâr etti
Bithumb Borsası hack saldırısına rağmen 35 milyon dolar kâr etti

İşte Bithumb hackinin bilançosu ve çalınan kripto paralar

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Dünyanın önde gelen kripto para birimi borsalarından biri olan Bithumb geçtiğimiz günlerde yaptığı yeni bir duyuruda, borsa platformunun hack saldırısı sonucunda yaklaşık 19 milyon dolar (19 milyar SKW) kaybettiğini belirtiyor. Bithumb açıklamada, hack saldırısı sonucunda yaşadığı kaybın 31 milyon dolar (35 milyar SKW) olmadığını da ekliyor. Peki hack saldırısı sonucu çalınan kripto paralar hangileridir?

Bithumb hackinin bilançosu 19 milyon dolar

Borsa, saldırısı sonrasında meydana gelen toplam kayıptaki azalmanın, kripto para birimlerinin sıcak cüzdandan soğuk cüzdanlara anında aktarılmasından kaynaklandığını iddia ediyor. Bithumb ayrıca, dünyadaki tüm kripto para borsaları ve vakıfların destek ve işbirliğinin platformun karşı karşıya kaldığı toplam kaybın önemli ölçüde düşüş göstermesinin nedenleri arasında olduğunu belirtiyor. Bithumb, Twitter aracılığıyla konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Hack saldırısı sonucunda kayıp tutarı ilk olarak 20 Haziran’da yaklaşık 35 milyon olarak açıklandı. Ancak yapılan incelemeler sonucunda gerçek hasar tutarının 19 milyon dolar olduğu görüldü.

İşte Bithumb saldırısında çalınan kripto paralar

Hasarın ölçeğine ilişkin rapora göre, borsa 692 BCH, 2.016 BTC, 409.962 ELF, 2.219 ETH, 42.700 ETHOS, 1.015.090 GNT, 6.240 HSR, 50.000 KNC, 300 OMG, 420 VEN ve 5.227.490 XRP’yi kaybetti. Bu duyuruya ek olarak, Bithumb tüm müşterilerinin gösterdiği desteğe karşılık olarak bir airdrop etkinliği düzenleyecek. Borsa platformunun tüm üyeleri airdrop etkinliğine katılacak. Kullanıcılar kuponu 28 Haziran 2018 tarihinden itibaren satın alabilir.

Ambcrypto

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin