Herkes kutlama yaparken o uyardı: “Bitcoin için cehennem mumu geliyor!”
Herkes kutlama yaparken o uyardı: “Bitcoin için cehennem mumu geliyor!”

İşte Bitcoin’in dakikalar içine yüzde 3 düşmesinin nedenleri

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin’in fiyatı 13.350 $’a yükseldikten sonra dakikalar içinde %3’ün üzerinde düştü. Ancak yüksek zaman dilimi günlük çizelgeleri oldukça iyimser kalıyor.

Üç faktör muhtemelen 25 Ekim’de Bitcoin (BTC) fiyatında hızlı bir düşüşü tetikledi. İlk olarak, traderlar 13.300 – 13.500 $ alanını ana direnç aralığı olarak belirledi. İkincisi, vadeli işlemler ve opsiyon piyasaları nötr durumda. Üçüncüsü, hafta sonu ticareti görünüşte volatiliteyi artırıyor.

13.300 – 13.500 $ aralığı, kısa vadede Bitcoin için önemli bir direnç alanı

Ani fiyat düşüşü gerçekleşmeden önce, BTC 13.127 dolardan 13.350 dolara yükseldi. Lider kripto para birimi, daha fazla madenci BTC’yi borsalara taşıdıkça, satıcıların ilgi alanına hızla yükseldi.

Geçtiğimiz hafta boyunca ByteTree’den alınan veriler, Bitcoin madencilerinin daha fazla satış yaptığını gösteriyor.

BTC, satıcıların agresif bir şekilde savunduğu önemli bir direnç aralığına yükselirken muhtemelen keskin bir düzeltme gördü.

Bazı teknik analistler, bir geri çekilme yaşanmadan önce Bitcoin’in fiyatının yaklaşık 13.500 dolara yükselmesini bekliyordu. Dalgalı fiyat hareketi gerçekleşmeden önce, kripto para birimi traderı Cantering Clark şunları söyledi:

“Yukarı seviyelerden borçlanma / kaldıraçlı uzun vadeli risk, yukarı doğru gidildikçe daha yaygın olacak. Ancak şu anda vadeli işlemler sürekli olarak spottan genişletiliyor. Belki büyük bir geri çekilmeden önce 13.500 – 13.800 alanı görülebilir.”

Vadeli işlemler ve opsiyon piyasaları nötr hale geliyor

Hafta boyunca süren yükselişin ardından vadeli işlemler piyasası aşırı ısınma belirtileri göstermeye başladı. BTC’nin fonlama oranı ortalama %0.01 seviyesinde kalmasına rağmen, alternatif kripto para birimleri yüksek fonlama oranları gösterdi.

Genel kripto para vadeli işlem piyasası, en iyi kripto para birimlerinin finansman oranlarını sıfırlamak veya en azından etkisini azaltmak için geri çekilmeye ihtiyaç duyuyordu. Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi de piyasada “aşırı açgözlülük” gösteriyor ve bu da sağlıklı bir geri çekilmeyi BTC için olumlu bir trend haline getiriyor.

Hafta sonu ticareti tipik olarak volatiliteyi artırıyor

Bu arada, opsiyon piyasası da volatiliteyi tetikleyebilecek yaklaşık altı gün içinde 750 milyon $’lık vade sonu ile karşı karşıya.

Hafta sonu, özellikle Pazar günü, Bitcoin ve kripto para piyasasının volatilitesi artma eğilimindedir.

Dalgalı fiyat hareketlerinin oluşmasına neden olabilecek birçok potansiyel faktör bulunuyor. İki ana faktör, hafta sonundaki hacim seviyesini düşürmek ve Pazar haftalık mum kapanışı beklentisi içerisinde olmak şeklinde.

Bitcoin’in fiyatı önümüzdeki 15 saat içinde 12.000 doların üzerinde kalırsa, Ocak 2018’den bu yana ilk haftalık mumun 12.000 doların üzerinde kapanmasına işaret eder.

Bu nedenle, BTC yüksek volatilite görmeye devam ederken, yüksek zaman dilimli günlük çizelgelerini çevreleyen iyimserlik, genel piyasa duyarlılığını güçlendiriyor.

“Squeeze” olarak bilinen popüler bir teknik analist özellikle borsa BTC bakiyeleri mevcut arzı azaltmaya devam ettikçe, Bitcoin’in makro görüşünün iyimser olduğunu vurguladı ve şu yorumu yaptı

“Borsadaki BTC Bakiyeleri Mart ayından bu yana keskin bir şekilde düşmeye devam ederken, Balinalar 13.000 $’da bile satış yapmıyor. Bitcoin’in makro görünümü yükselişini sürdürüyor. Ayrıca şu anda WBTC / RenBTC’de kilitlenmiş yaklaşık 136.000 BTC bulunuyor.”

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin