Bitcoin SV (BSV) beşinci pozisyonla dans ediyor
Bitcoin SV (BSV) beşinci pozisyonla dans ediyor

İşte piyasayı zehirli bir yılan gibi sokan Bitcoin Cash (BCH) hash savaşının iyi ve kötü hali

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hard forktan beş gün sonra, Bitcoin ABC ve Bitcoin SV arasındaki hash savaşı henüz sakinleşmedi. Bitcoin Cash (BCH) fiyatı ise bu süreçte çok fazla kayıp verdi.

Bitcoin Cash (BCH) topluluğu için müthiş bir hafta oldu

Bitcoin Cash topluluğu için müthiş bir hafta oldu. Dahası, Bitcoin Cash fiyatı, Bitcoin ABC ve Bitcoin SV arasındaki savaşta en büyük kaybeden oldu. Çoğu kripto para birimi borsaları BCH’nin bakiyelerini dondurdu. Ancak BCH ABC ve BCH SV tokenleri ticarete açan Poloniex gibi borsalar da var.

Güney Kore merkezli bir kripto para borsası olan OKEx, öngörülemeyen fiyat dalgalanmasına bağlı olarak BCH vadeli işlemlerini durdurduğunu açıkladı. Borsa ile yapılan tüm sözleşmeler, hem piyasa bütünlüğüne hem de müşterinin menfaatine uygun olarak çözüldü. OKEx konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Piyasa anormallikleri, uzlaşma endeksinin veya anormal geri dönüş oranının geniş dalgalanmasıyla sonuçlanan uzlaşma ve teslimattan önce veya sonra meydana gelirse, duruma göre erteleyebilir veya erken ödeme ve teslimat yapabiliriz. Ayrıntılı kurallar hakkında bir açıklama yayınlayacağız.

Bitcoin Cash (BCH) vadeli sözleşmelerinin erken teslimatı
Bitcoin Cash (BCH) vadeli sözleşmelerinin erken teslimatı

OKEx, BCH vadeli işlemlerini durdurdu

Salı günü borsa konuya yönelik yaptığı başka bir açıklamada şu ifadelere yer verdi:

BCH hard forkunun mücbir sebebi ve vadeli işlem piyasaları için yarattığı büyük çaplı etki nedeniyle müşterilerimizi ve pazarlarımızı korumak adına tüm BCH vadeli işlem sözleşmelerini önceden teslim ettik. Ayrıca, OKEx’in vadeli işlem sözleşmelerinin uzlaşma fiyatı spot endeks baz alınarak oluşturuldu.

OKEx BCH vadeli işlemlerini durdurma kararının neden mantıklı olduğunu şu sözlerle açıklıyor:

BCH endeksi bileşenleri Coinbase, Binance ve OKEx’in BCH spot fiyatı zaten ticareti durdurdu ve bu da teslimat için BCH endeks fiyatının oluşturulması imkânsız hale getirdi. Bu şartlar altında, erken bir çözümleme kararı verdik. Erken teslimatın mümkün olan en iyi seçenek olduğuna güveniyoruz.

Forktan beş gün sonra, Bitcoin ABC ve Bitcoin SV hash savaşı sakinleşmedi

Forktan beş gün sonra, Bitcoin ABC ve Bitcoin SV hash savaşı sakinleşmedi. İki zincirin liderleri hala Twitter gibi sosyal medya kanallarında birbirlerine saldırıyor.  Grafiklerin Bitcoin ABC’nin lider olduğunu göstermesine rağmen, Bitcoin SV daha yüksek bir hash orana sahip olduğunu iddia ediyor. Bununla birlikte, bazı durumlarda Bitcoin SV hash oranı, Bitcoin SV’yi geçti.

Bitcoin Cash forkları arasındaki savaş, kripto pazarı için zehirli bir yılan gibi, piyasayı soktuktan sonra hala saldırmaya devam ediyor. Müşteri fonları da çeşitli borsalarda donmuş durumda. Buna ek olarak, Bitcoin Cash fiyatı 2018’de çok kayıp verdi.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin