İsrail bankaları kripto para birimlerine savaş açtı.
İsrail bankaları kripto para birimlerine savaş açtı.

İsrail’de bankalar kripto para birimlerine savaş açtı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İsrail bankaları, ülkedeki kripto para yatırımcılarının, ülkenin kara para aklama ve terör finansmanı konusundaki katı yasaları nedeniyle Bitcoin ve diğer dijital para yatırımlarının getirileriyle yatırım yapmalarını yasakladı.

Bazı İsrailli Bitcoin traderları, pazartesi günü finans endüstrisinin kripto varlıkları politikasını açıklamasını talep eden resmi bir dilekçe sundu.

İsrail bankaları kripto paraları tehlikeli buluyor

Globes tarafından yayımlanan bir habere göre, son aylarda bankalar kripto para işlemleri yapan kişilerin hesap açmalarını engellemeye başladı.

İsrail, son yıllarda dijital para yatırımlarında güçlü bir büyüme kaydetti. 2014 yılında İsrail Merkez Bankası, Vergi Kurumu ve birkaç düzenleyici kurum ile iş birliği yaparak kripto para kullanımının tehlikeleri hakkında bir uyarı yapmıştı.

Doğrudan finansal servis sağlayıcıları hedef alan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Sanal para birimlerinin kullanılması anonim işlemler yapmayı mümkün kıldığından, çoğu durumda, kara para aklama ve terör finansmanı yasağı rejimine tabi olan finansal kurumları kullanma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Bu nedenle finansal kurumlar bunu risk yönetimi politikaları çerçevesinde dikkate almalıdırlar.

İsrail’in en üst yasal otoritesi olan Yüksek Mahkeme, Şubat 2018’de bir bankanın Bitcoin ticareti yapan bir şirketin hesabındaki faaliyetlerini engellemesini yasaklayan geçici bir mahkeme kararı vermişti.

Bununla birlikte banka, İsrail Merkez Bankası’nın 2014’te yayımladığı Bitcoin ticaretinin risklerine ilişkin uyarısını belirterek Yüksek Mahkeme’nin verdiği tazminatı telafi etti. Banka, kendilerini bu tür yasa dışı işlemlere maruz bırakan faaliyetlerin bankanın itibarına ve halkın güvenine zarar verebileceğini iddia etmişti.

cryptoglobe

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin