İsrail, CBDC geliştirmek için Ethereum blockchain'i araştırıyor
İsrail, CBDC geliştirmek için Ethereum blockchain'i araştırıyor

İsrail, CBDC geliştirmek için Ethereum blockchain’i araştırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İsrail Merkez Bankası’nın CBDC pilot çalışmasını başlatmaya hazır olduğu bildiriliyor ve üzerinde çalışacağı temel blok zinciri olarak Ethereum ile ilerleyebilirler. Merkez bankasının ilk denemesini blockchain kullanarak yaptığı bildirildi ancak İsrail Merkez Bankası’ndan Ethereum’un gerçekten programın bir parçası olup olmayacağına dair kesin bir bilgi yok. Ancak kesinlikle bankanın ilk aşamalarda düşündüğü teknolojiler arasında yer alıyor. İsrail Merkez Bankası CBDC proje yöneticisi Yoav Soffer şunları söyledi:

Ethereum teknolojisiyle bir deneme yaptık, bunun mutlaka kullanacağımız teknoloji olduğunu düşündüğümüz için değil, avantajlarını ve dezavantajlarını anlamak için deneyebileceğimiz bir teknoloji olduğu için.

Pilot CBDC, denemelerin bir dijital cüzdan ile Ethereum üzerinde gerçekleştirildiği ulusal para birimi şekelin dijital ve teknik uygulamasını gördü. Katılımcılar atanan dijital şekeli bir cüzdandan diğerine gönderdi. Pilot için kullanılan Ethereum teknolojisi, Ether kripto para birimine güç sağlayan ana blok zincirinden oldukça farklıydı.

İsrail Bankası, CBDC’nin ekonomik, hukuki ve teknolojik yönlerini inceliyor

Bank of Israel pilot çalışması sırasında CBDC’nin ekonomik, yasal ve teknolojik yönlerini test etti ve Avustralya, Hong Kong ve Tayland merkez bankalarının daha önce kullandıklarına benzer bir teknoloji kullandı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Böyle bir projeyi yürütmek oldukça zor. Genel olarak, İsrail Bankası’ndaki projelerin başlangıç ​​ve bitiş tarihleri ​​var. Ne zaman sona ereceklerini ve yol boyunca neyi başarmanız gerektiğini biliyorsunuz, ancak bu projenin ne zaman sona ereceğini bilmiyoruz.

Çin şu anda neredeyse piyasaya sürülmeye hazır dijital yuanı ile CBDC yarışına liderlik ediyor. Aslında, dijital yuan için halka açık denemeler, 2019’daki gelişiminin tamamlanmasından sonra yaklaşık iki yıldır devam ediyor.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin