İspanyol bankaları, kripto varlıklarını müşterilerine sunmaya hazırlanıyor
İspanyol bankaları, kripto varlıklarını müşterilerine sunmaya hazırlanıyor

İspanyol bankaları, kripto varlıklarını müşterilerine sunmaya hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İspanyol bankaları, kripto varlıklarını doğrudan müşterilerine sunma olasılığına hazırlanıyor. Yeni düzenlemelere göre İspanya Merkez Bankası, sanal varlık hizmet sağlayıcıları ve saklama şirketlerinin bir listesini oluşturmalıdır.

Ancak, bu kurumlar başvuruda bulunmaları gerekip gerekmediğinden hâlâ emin değiller çünkü bankalar zaten diğer yasalardan türetilen kara para aklamayla mücadele direktiflerine uyuyor.

İspanyol bankalar kripto yasalarına uyuyor

İspanyol bankaları, müşterilerine kripto para birimi hizmetleri sunmakla ilgileniyor ve gelecek düzenlemelere uymak için düzenlemeler yapacak. İspanyol bankaları, 29 Ekim’den önce İspanya Merkez Bankası tarafından derlenmesi gereken sanal varlık hizmeti sağlayıcıları ve saklama kuruluşları listesine kaydolma yolunda ilerliyor.

İspanya’daki bankalar zaten kara para aklamayla mücadele yasalarına uyuyor, bu nedenle bazı uzmanlar için bankaların kripto hizmetleri sunması için yeniden kayıt yapılması gerekmemelidir. Düzenleyici danışmanlık firması Finreg’in ortağı Gloria Hernández Aler şunları söyledi:

Bir bankanın standardın getirdiği gereklilikleri yerine getirmesi mantıklı olmaz. Ancak, bu tür bir hizmet sağlayacaklarını ve muhtemelen kara para aklama politikalarını değiştirmeleri gerekeceğini bildirmeleri mantıklıdır.

İspanya’da faaliyet gösteren bazı bankalar zaten kripto operasyonları açma planları oluşturmuş veya yurtdışında kripto para birimleri ile faaliyet göstermektedir. Bu, İsviçre’de alım-satım ve saklama hizmetleri sunan ticari bir kripto varlığı kurmuş olan BBVA için geçerlidir. Bir başka İspanyol bankası olan Caixabank, işletmeler için bir hizmet olarak saklama programı sunan Onyze ile ortaklaşa bu hizmetleri sunan bir pilot program başlatıyor. Ancak bu pilot uygulama, yakın gelecekte müşterilere sunulmayacak.

Avrupa Birliği için MICA adı verilen kripto para birimi düzenleyici çerçevesi hâlâ geliştirilme aşamasındadır. Kaynaklar, düzenlemenin bu yıl hazır olmasının zor olacağını, ancak tüm işaretlerin 2022’nin başlarında bir sürüme işaret ettiğini belirtiyor.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin