İspanya koronavirüse rağmen kripto para sahiplerine vergi mektubu gönderiyor
İspanya koronavirüse rağmen kripto para sahiplerine vergi mektubu gönderiyor

İspanya yakında yatırımcılardan kripto varlıklarını beyan etmelerini isteyebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İspanya hükümeti kripto para yatırımcılarının portföylerinde bulunan kriptolar için beyanda bulunmasını gerektirecek bir yasa tasarısı üzerinde çalışıyor. Bu yasa ile asıl amacın kara para aklama ve vergi kaçırma ile mücadele etmek olduğu bildiriliyor.

İspanya Maliye Bakanı kriptoların beyan edilmesinin gerekli olduğunu düşünüyor

Yeni yasa, İspanya Maliye Bakanı Maria Jesus Montero tarafından açıklandı. Mevzuat, tüm İspanya vatandaşlarının, dijital varlıklarını İspanya’da veya yurt dışında yaşadıkları dikkate alınmaksızın beyan etmelerini zorunlu kılacak şekilde hazırlanıyor.

Montero’ya göre, yeni mevzuat hükümetin kripto sahiplerini belirlemesini sağlayacak. Basın konferansı sırasında İspanyol yönetiminin sözcüsü Isabel Ceela, insanların kripto para kullanarak para aklamasına engel olmak için çeşitli kara para aklama önlemlerinin başlatılacağını ortaya koydu.

Bakan, yatırımcıların kripto paralar ile ilgili faaliyetlerini vergi dairelerine bildirmelerinin zorunlu olması gerektiği fikrini savunuyor.

Hükümet tarafından önerilen yasa, bir sonraki aşamada kongrenin oylamasına sunulacak. Önerilen yasa ile ilgili görüşmeler ise yakın zamanda başlayacak.

Yasanın kabul edilmesi devlet otoritesinin kripto varlıkları bir finansal varlık olarak tanıması anlamına gelecek

İspanya’nın kripto paraları bir finansal varlık olarak tanımasını sağlayacak olan bu yasa, devletin küresel ekonomi üzerinde ne denli önemli olduğunu kabul ettiği anlamı da taşıyor olacak. Ayrıca, dijital varlıkları düzenlemek ve kripto para kullanarak kara para aklamayı önlemek için zamanın geldiğini de ima ediliyor.

Bu, yatırımcıların giderek karmaşıklaşan ve sürekli gelişen bir endüstride kafalarını karıştıran ulusal hükümetler tarafından çelişkili muamelelerden kaçınmak için gerekli gibi görünüyor. Bu arada İspanya’nın dünyanın kripto dostu ülkelerinden biri olduğunu da belirtmek gerekir.

Kripto para işlemini KDV’den muaf tutan ilk ülkelerden biri bilindiği gibi İspanya’ydı. Milletvekillerinin önerilen mevzuatı onaylayıp onaylamayacakları konusu henüz belirsizliğini koruyor.

Kripto paralar giderek daha çok kabul görüyor

Dijital paralar, mal ve hizmetlerin ödemeleri için bir para birimi olarak giderek kabul görmeye başlıyor. Bu aynı zamanda, kullanıcıların ele alınması gereken “çifte vergilendirme” etkileri ile karşı karşıya olduklarını da gösteren bir durum. Amerika Birleşik Devletleri’nde ise hala dijital varlıkların bir menkul kıymet sınıfı olarak değerlendirilip değerlendirilmeyeceğini tartışılmaya devam ediliyor.

coindoo

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin