Bugün bu altcoin'e güvenenler kazandı: Yükseliş sürecek mi?
Bugün bu altcoin'e güvenenler kazandı: Yükseliş sürecek mi?

İspanya Ulusal Polisi, kripto paralar ile ilgili kritik hangi açıklamayı yaptı?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İspanya Ulusal Polisi, kripto para birimi ile ilgili yatırım dolandırıcılığı dalgası için bir uyarı yayınladı. Son zamanlarda bu tür yatırımlarda kaybedilen miktar sadece iki şikayetle ilgili olarak 240.000 Euro’dur. Ancak, bu finansal araçların günümüzde yaşadığı popülerlik nedeniyle vatandaşlar tarafından sunulan şikayetlerde bir artış olmuştur.

İspanya Ulusal Polisi, son birkaç gün içinde kripto para birimiyle ilgili dolandırıcılıkların yükselişi konusunda vatandaşlara bir uyarı yayınladı. Ulusal polisin tek başına aldığı son iki şikayette, kripto yatırımcıların 240.000 € kaybettiği duyuruldu. Bu iki şikayet de Navarra şehrinden gelmiştir.

Bunun nedeni, piyasanın yüksek düzeyde getiriyi garanti eden kripto para birimi yatırım fırsatları sunan şirketlerle dolup taşmasıdır. Ancak bu getirileri garanti altına almak için şirketler yatırım olarak yüksek meblağlarda para talep ediyor. Bu şirketlerin birçoğunun sosyal medyada binlerce takipçisi olan profilleri var ve bu özellik yatırımcılara meşruiyet izlenimi veriyor.

Dolandırıcılar, yatırımcıları bu platformlara para yatırmaya ikna etmeyi başarırlar ve bir süreliğine dijital platformları yatırılan sermayede sözde bir büyüme gösterir. Ancak yatırımcılar bu fonları geri çekmeye çalıştıklarında bunu yapmanın imkansız olduğunu görürler. Bu platformlar daha sonra para çekmek için büyük meblağlarda para isterler ve o zaman kullanıcılar dolandırıldıklarını anlarlar.

Bir Dolandırıcılığın kurbanı olmaktan nasıl kaçınılır?

Ulusal Polis, bir yatırım dolandırıcılığının kurbanı olmamak için bir dizi tavsiyede bulundu. İlk olarak, potansiyel yatırımcılara fonlarıyla güvendikleri şirketin veya platformun arka planı hakkında araştırma yapmaları önerilir. Kullanıcılar, bu şirketlerin ödeme gücü yüksek olduğundan ve yetkililer tarafından yatırım platformlarında yayınlanan herhangi bir uyarıda bahsedilmediğinden emin olmalıdır.

Bununla birlikte, yatırımcılar kendilerini potansiyel bir dolandırıcılığa yakalanmış bulurlarsa, polis derhal yetkililere şikayette bulunmanızı tavsiye ediyor. Polisler, işlenen suçun hemen tespit edilmesi soruşturmayı kolaylaştırıyor açıklamasını da bolca yapmakta.

İspanya, son kripto para birimi patlamasına yabancı olmadı. Yerel medya, mahkemelerin geçen Haziran ayında kripto ile ilgili davalarla dolup taştığını bildirdi. Ancak kripto ateşi, en yüksek yatırım alanlarına nüfuz etmedi. Mayıs ayı itibariyle, İspanya’daki en büyük varlık yöneticileri kriptoya yatırım yapma konusunda hâlâ isteksizdi.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin