İslami ekstremistler Bitcoin'i en önemli buluşlardan biri olarak görüyor
İslami ekstremistler Bitcoin'i en önemli buluşlardan biri olarak görüyor

İslami ekstremistler Bitcoin’i en önemli buluşlardan biri olarak görüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Suriye muhalefetinin en güçlü kuvvetleri, askeri bir güç biriktirmek için Bitcoin kullanıyor.

Bitcoin’den övgü ile bahsedildi

The Independent raporlarına göre, devam eden Suriye iç savaşında en güçlü taraflardan biri olarak kabul edilen isyancı bir grup olan Hayat Tahrir al-Sham (HTS) Bitcoin için övgüyle bahsetti. Hafta sonu yayınlanan bir dergide örgüt, Bitcoin kullanmanın yararlarından bahsederken, kripto para birimlerini son on yılın en önemli icatlarından biri olarak adlandırdı.

Grup, güvenliği ve gizliliği nedeniyle Bitcoin’i kullanmayı hedefliyor. Buna ek olarak, hiçbir merkezi otorite, teröristler için çok çekici kılan kripto para biriminin kullanımını kısıtlanamıyor.

Grubun fonlarının çoğu dış kaynaklardan geliyor. Özellikle, Körfez bölgesinde bulunan Selefi hayır kurumlarından gelen devasa bağışlara dayanıyor. Selefi rahip Hamid bin Abdullah el-Ali, ABD Hazinesi tarafından bir El Kaide bağışçısı olarak tanımlandı, ancak varlıklı İslam iş adamları genellikle HTS’ye yardımları gizli yapıyor.

Para hâla kral

Kripto para birimlerinde cihatçı bağış toplama kampanyaları genellikle başarısız oluyor. Konuya ilişkin örnek: Yalnızca 600 dolar değerinde kripto toplamayı başaran Mücahidlerin Şura Konseyi.

Bu arada, nakit hiçbir yere gitmiyor. Sözde anonim Bitcoin’in aksine, dolar faturaları izlenemez. Monero ve Zcash gibi paralar tamamen isimsiz olduğundan, teröristler arasında ‘gizlilik paralarına’ artan bir ilgi var. Ancak, bu aşırılık yanlısı grupların kontrolü altında kalan bölgeler teknolojik olarak kripto kullanacak kadar gelişmiş değil.

U.Today

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin