islam kalkinma bankasi
İslam Kalkınma Bankası'nın Blockchain atılımı devam ediyor

İslam Kalkınma Bankası’nın Blockchain atılımı devam ediyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Suudi Arabistan kalkınma kurumu İslam Kalkınma Bankası Grubu (IsDB), bankalar arası Blockchain araçlarını geliştirmek için Tunuslu bir girişim ile ortaklık yapacak.

IsdB, projeyi özel sektör alt kuruluşu olan İslami Özel Sektörün Gelişimi için İslami Ortaklıklar (ICD) vasıtası ile yürütecek. Ve bu yolla İslami finans kuruluşlarının likidite yönetimini iyileştirmek ve genel verimliliği arttırmak için çaba sarfedecek.

İslam Kalkınma Bankası iFinTech Solutions bir anlaşma imzaladı

Kurum, kendisini “İslami ilkelere dayalı alternatif finansal çözümlere odaklanmış bir Yatırım Danışmanlığı Firması” olarak tanımlayan Tunus merkezli iFinTech Solutions ile bir anlaşma imzaladı.

Başlangıç olarak Blockchain kullanılmasının altında yatan neden, İslami bankaların uluslararası merkez bankaları tarafından sağlanan fonlama seçenekleriyle sınırlanan kurumlarla birlikte dünya çapındaki bölgelere ilişkin göreceli dezavantajının bulunması gerçeği olarak görülüyor.

ICD’nin CEO’su Ayman Sejiny, basın açıklamasında şu düşüncelerine yer verdi:

BT her zaman finansal sistem için önemli bir rol oynayacak. Hizmet yönelim stratejimizi sürekli olarak takip edeceğiz ve ortaklarımıza yenilikçi şeriata uyumlu FinTech çözümleriyle yardımcı olacağız.

Suudi Arabistan, Blockchain’i desteklemeden önce kripto paralar üzerindeki riskten kaçınan resmi bir duruşu sürdürmek konusunda diğer birçok yargı alanını araştırdı.

Türkiye Blockchain’e nasıl bakıyor?

Eylül ayında ülke, Blockchain konsorsiyumu R3’ün Corda platformuna katılan ilk bankalarına şahit oldu. Bu gelişme, düzenleyicilerin, tüketicileri kripto varlık ticaretinden men ettikten yaklaşık bir ay sonra meydana geldi.

Endüstrinin İslam ile olan uyumuna dair tartışmalar ise devam ediyor. Türkiye ise bu duruma karşı muhafazakâr bir tavır sergiliyor. Geçtiğimiz hafta, Abu Dabi merkezli bir banka, ilk sukuk işlemini (“şeriat uyumlu” olarak da bilinen yasal bir araç) Blockchain ile tamamladığını açıklamıştı.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin