İslam aliminden önemli dijital para çıkışı!

İslam aliminden önemli dijital para çıkışı!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İslami ülkelerde kripto varlıkların caiz olup olmadığı tartışması devam ediyor. Çıktığı günden bu yana tartışılan konu henüz netlik kazanamadı. Bazı alim ve ulemalar caiz derken, bazıları ise caiz olmadığını söylüyor. Dijital para konusunda tam bir mutabık sağlanamadı. Ülkemizde de bu konu hakkında tartışmaların devam ettiğini biliyoruz. 

Bir İslam alimi olan Irshad Ahmad Ijaz, dijital para biriminin sahte para birimi olmadığını ve belirli koşullar yerine getirildiğinde meşrulaştırılması gerektiğini söyledi. Ijaz’ın bakış açısı, bazı alimler tarafından da desteklendi. 

Kripto para birimlerinin durumunu İslam hukuku perspektifinden inceleyen bir seminere katılan diğer bilim adamları tarafından da meşrulaştırılması gerektiği düşünülüyor. Bir İslam alimi veya Müftü olan Irshad Ahmad Ijaz, geçtiğimiz günlerde dijital para birimlerinin hayali para birimi olarak adlandırılmadığını savundu. Ancak, böyle bir para biriminin ancak belirli koşullar yerine getirildiğinde haklı gösterilebileceğini öne sürdü.

Dijital paralar, İslam hukukana göre uyarlanabilecek mi?

Academia tarafından bir rapor ortaya çıktı. Pakistan’da Karaçi Üniversitesi ve Al-Asr Vakfı tarafından düzenlenen kripto para birimleri üzerine bir seminerde konuşurken sözlerini söyleyen Ijaz, “Pakistan hükümetini de üzerine düşeni yaptı ve kripto kullanımıyla ilgili karışıklık giderildi” sözlerine yer verdi.

Rapor, İslam alimlerinin dünyanın dijital çağa girdiğini ve yeni çözümler gerektiren yeni sorunların ortaya çıkacağını anlamaları gerektiğini öne süren başka bir bilim adamı Ishaq Alam’dan da alıntı yapıyor. Alam’a göre bunu anlamak, bilim adamlarının dijital para birimlerinin kullanıcılarına uygun rehberlik vermelerini sağlıyor.

Ülkemizde ise Diyanet tarafından kripto varlıklarla ilgili açıklama yapılmıştı. Diyanet Başkanı Ali Erbaş, kripto varlıkların caiz olmadığını katıldığı bir programda dile getirmişti.

news.bitcoin


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin