İskoçya’da dünyanın ilk Blockchain kimlik laboratuvarı başlatıldı
İskoçya’da dünyanın ilk Blockchain kimlik laboratuvarı başlatıldı

İskoçya’da dünyanın ilk Blockchain kimlik laboratuvarı başlatıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Avrupa’nın ilk özel Blockchain araştırma tesisi ve dünyanın ilk gelişmiş Blockchain kimlik laboratuvarı, İskoçya’nın başkenti Edinburgh’da başlatıldı.

Blockchain kimlik laboratuvarı özel sektör ve üniversite iş birliği ile başlatıldı

Blockpass Identity Lab olarak bilinen öncü Blockchain araştırma tesisi, Scotsman’a göre çevrimiçi kişisel verilerin korunmasında Blockchain teknolojisinin nasıl uygulanabileceğini araştırmaya odaklanacak. Laboratuar, Edinburgh Napier Üniversitesi’nin Merchiston Kampüsü’nde inşa edildi. Çalışma, Hong Kong merkezli Blockchain tabanlı kimlik başvuru şirketi, Blockpass IDN ve İskoç üniversitesi arasında 600.000 sterlinlik bir iş birliğinin bir parçasıdır.

Üç yıllık bir ortaklık kapsamında, araştırma kadrosu, 5 doktora öğrencisi ve sanallaştırılmış Blockchain ortamını desteklemek için finansman sağlanacak. Tesis, netizen’lerin mahremiyetine, haklarına ve rızasına saygı duyan yeni veri altyapıları oluşturmaya çalışırken, kimlik etrafında dönen temel zorluklara ağırlık verecek. (Netizen, internet kullanımı ve büyümesine katkıda bulunmaya çalışan bir internet kullanıcısını ifade etmektedir.)

İskoç Dijital Ekonomi Bakanı Kate Forbes, şunları söylüyor:

Blockchain teknolojisinin çevrimiçi dolandırıcılardan ve bilgisayar korsanlarından gelen kişisel verileri nasıl koruyabileceğini keşfetmek için bu heyecan verici çalışma, John Napier [Edinburgh Napier Üniversitesi’nin ismini verdiği İskoç matematikçi] tarafından örneklenen yenilikçilik ve mükemmellik geleneğini sürdürüyor.

Blockchain kimlik laboratuvarı konferas ve hackathonlar düzenleyecek

Blockchain araştırma tesisinin lansmanını yapmak için çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bunlar arasında gelişmiş kriptografi, Blockchain ve dijital kimlik konulu bir konferans yer alacak. Ayrıca katılımcıların Blockchain, dijital kimlik veya diğer merkezi olmayan ve dağıtık defterlere odaklanan prototip uygulamaları geliştirmeleri gerektiği bir hackathon olacak.

Araştırma tesisi planları ilk olarak bu yıl nisan ayında açıklandı. Blockpass’ın baş pazarlama sorumlusu Hans Lombardo, merkezi bir yerde hassas kişisel verilerin depolanmasıyla ortaya çıkan riskleri açıklığa kavuşturmaya yarayan çeşitli çevrimiçi veri ihlal skandallarını aktardı.

Lombardo, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Tüketici veri ihlallerinin fiyatı daha açık ve anlaşılır hale geldikçe, blok yönetimi ve kriptografi tartışmalarının ön saflarında kimlik yönetimini görmeye devam ediyoruz. Bu laboratuvarın Edinburgh Napier Üniversitesi ile birlikte oluşturulması, daha fazla araştırma ve inovasyonun bu tartışmayı daha yeni ve daha gelişmiş alanlara yönlendirebileceği bir alan sağlayacak.

Veri ihlalleri konusundaki dikkatlerin çoğu Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Yahoo ve Equifax gibi şirketlere odaklanıyor. Ancak, Blockpass Identity Lab’ın bulunduğu Avrupa’da tahmin edildiği gibi soruna yabancı bulunmuyor. Nüfusun yaklaşık %17’sinin kimlik hırsızlığına, bir şekilde uğradığı ve kurban olduğu biliniyor. Örneğin, geçtiğimiz yıl, kıtadaki kredi kartı dolandırıcılığının maliyetinin, kartların iptal edilmesine neden olan 1 milyar sterlini aştığı tahmin ediliyor. Dolandırıcılıklar sonucu 5 milyondan fazla kişi tarafından kartların iptal edildiği tahmin ediliyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin