IRS Siber Suç Birimi, 3.5 milyar dolarlık kripto para ele geçirildi

IRS Siber Suç Birimi, 3.5 milyar dolarlık kripto para ele geçirildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para HaberKripto dünyası herkesin bildiği gibi bu sene patlama yaşadı. Yeni oyuncular sisteme dahil oldu. Ancak bununla beraber siber suçlarında da kripto kullanımı arttı. Ülkemizde de dolandırıcılık faaliyetleri fazlasıyla görüldü. İnsanların yeteri kadar bilmemesi ve kısa yoldan para kazanma hayali mağduriyetleri doğurdu. IRS Siber Suç Birimi, Amerika için yıllık raporu yayınladı. 

Amerika Birleşik Devletleri İç Gelir Servisi (IRS), ceza soruşturmalarına ilişkin 2021 yılına ait raporu kamuoyu ile paylaştı. Kripto para birimleri siber suç alanında başrol oynadı. IRS Siber Suç Birimi tarafından 2021 yılında 3,5 milyar dolardan fazla kripto para ele geçirildi. Bu, 2021’de yapılan tüm ele geçirmelerin %93’ünü oluşturuyor. 

Amerika Birleşik Devletleri İç Gelir Servisi, 2022’de Kuzey Virginia bölgesinde bir Gelişmiş İşbirliği ve Veri Merkezi (ACDC) kumayı planlıyor. Daha verimli çalışmayı sağlamak için Washington DC ofisinin Siber Destek Birimi ile entegrasyon hedefleniyor. Amerika siber konusunda daha iyi adım atmayı istiyor.

Siber Suç Birimi, kripto varlıklardaki aşırı gizlilikle ilgili sorun yaşıyor. Ekibin stratejisi uzun süredir, “parayı takip et” esasına dayanıyordu. Ancak kripto para birimlerinin merkezi olmaması IRS işlerini zorlaştırıyor.

IRS Siber Suç Birimi, kripto vakalarını paylaştı 

Amerika Birleşik Devletleri İç Gelir Servisi en önemli başarısı bir Darknet üzerinde oldu. Eski kripto para birimi kara para aklama hizmetini yöneten Roman Sterlingov’un tutuklandı. Bitcoin Fog olarak faaliyette olan Sterlingov’un 1,2 milyondan fazla Bitcoin’i akladığı düşünülüyor. 

Volodymyr Kvashuk’un Microsoft’tan aldığı ve daha sonra Bitcoin karşılığında sattığı 10 milyon doların üzerinde hediye kartını zimmetine geçirme planı nedeniyle tutuklandı. Son olarak IRS Siber Suç Birimi, Silk Road’u başarıyla hackleyen ve fonlarının bir kısmını elinden alan “Individual X” el koydu. Burada da 1 milyar dolardan fazla kripto para ele geçirildi.

cryptopotato


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin