31 Aralık Monero ve Dash fiyat analizi: XRM ve DASH için sıradaki duraklar
31 Aralık Monero ve Dash fiyat analizi: XRM ve DASH için sıradaki duraklar

IRS, Monero ve Lightning’i kırabilen herkese devasa ödül veriyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Amerika Birleşik Devletleri IRS ajansı, Monero’nun gizliliğini kırabilecek herkese 625 bin dolara varan bir ödül duyurdu.

Amerika Birleşik Devletleri İç Gelir Hizmetleri (IRS), Monero (XMR) gibi izlenemeyeceği iddia edilen gizlilik koinlerini kırmanın yanı sıra Bitcoin (BTC) Lightning Network üzerinden işlemlerin izini sürebilen herkese 625 bin dolara varan bir ödül teklif etti.

500 bin dolarlık başlangıç ödemesi

Geçen hafta yayınlanan resmi teklif, IRS’nin 16 Eylül’e kadar çalışma prototipleri şeklindeki başvuruları kabul edeceğini söylüyor. Kabul edilirse, başvuru sahipleri 500 bin dolarlık bir başlangıç ​​ödemesi alacak.

Bu hibe, başvuru sahiplerinin prototiplerini önümüzdeki sekiz ay içinde bir çalışma konseptine dönüştürmelerine olanak tanıyacak. Pilot uygulama tamamlanıp hükümet tarafından onaylandıktan sonra 125 bin dolar daha hibe verilecektir.

IRS-CI, uzman araçları, veriler, kaynak kodu, algoritmalar ve yazılım geliştirme hizmetleri gibi gizlilik koinlerinin izlenmesi ve ilişkilendirilmesi için yenilikçi çözümler sağlamak üzere bir veya daha fazla yüklenici ile bir çözüm aramaktadır.

Duyuru, girişimin birincil hedeflerini, cüzdanları, işlem tarihlerini ve saatlerini ve aktarılan tutarları belirleme dahil olmak üzere, IRS Suç Soruşturması (CI) özel temsilcilerinin işlemleri izlemelerine yardımcı olmak şeklinde tanımlıyor. Ajans, işaretli adreslerin gelecekteki işlemlerini tahmin etmek için araçları kullanmayı umuyor. Nihai ürünler ayrıca CI’ya bunları daha da geliştirme veya değiştirme yeteneği ile tam kontrol sağlamalıdır, böylece kuruluş herhangi bir harici satıcıya güvenmek zorunda kalmayacak.

Yasadışı kullanım

Monero, suç örgütleri arasında Bitcoin gibi daha izlenebilir kripto varlıkları üzerinden tercih edilen kripto para birimlerinden biridir. IRS, XMR’nin “gizlilik kaygıları” nedeniyle fidye yazılımı grubu Sodinokibi tarafından gelecekteki tüm fidye talepleri ve işlemleri için kullanıldığını belirtti.

Şu anda, Monero veya yasadışı aktörlere mahremiyet sağlayan diğer zincir dışı işlemler gibi gizlilik odaklı kripto para birimlerini  içeren işlemlerin izini sürmek için sınırlı araştırma kaynakları bulunmaktadır.

Blockchain analitik firması CypherTrace, yetenekleri henüz doğrulanmamış olsa da Monero işlemlerini izleyebilecek yeni bir araca sahip olduğunu iddia ediyor. Şirket, geliştirilmesi bir yıldan fazla süren aracın ABD İç Güvenlik Bakanlığı tarafından kullanılacağını duyurdu. CipherTrace finans analisti John Jeffries, aracın çalınan Monero’yu veya yasadışı işlemler için kullanılan XMR’yi fidye yazılımı vakaları gibi durumları kaynağa kadar izleyebileceğini söyledi.

Cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin