IRS, fiat ile satın alınan kripto için raporlama gereksinimlerini açıklığa kavuşturuyor
IRS, fiat ile satın alınan kripto için raporlama gereksinimlerini açıklığa kavuşturuyor

IRS, fiat ile satın alınan kripto için raporlama gereksinimlerini açıklığa kavuşturuyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – IRS, sadece fiat kullanarak dijital varlıklar satın alan ve 2020 boyunca satış yapmayan kripto yatırımcılarının söz konusu faaliyetleri bildirmesine gerek olmadığını açıkladı.

Yeni güncelleme

Amerika Birleşik Devletleri İç Gelir Servisi veya IRS, yalnızca fiat para birimiyle kripto varlıkları satın alan yatırımcıların işlemlerini “kripto para birimi” sorusu altında bildirmelerine gerek olmadığını açıklığa kavuşturmak için kripto para birimi hakkındaki SSS bölümünü güncelledi.

Kripto varlıklarını herhangi bir yolla satın alan kişilerin, kripto para biriminin ABD doları veya başka herhangi bir yolla alınıp alınmadığına bakılmaksızın, soruya evet yanıtı vermeleri gerektiğini öne sürüyor.

Ancak, IRS’nin güncellenmiş kripto para birimi SSS bilgilerinin beşinci sorusu, “gerçek para birimiyle kripto para birimi satın alan ve yıl boyunca başka hiçbir işlem yapmayan” bir kişinin söz konusu etkinlikleri Form 1040’ta rapor etmesi gerekip gerekmediğini yanıtlıyor.

“2020 boyunca kripto para ile ilgili tek işleminiz gerçek para ile kripto para satın alımıysa, Form 1040 sorusuna evet yanıtı vermeniz gerekmiyor.”

Yeni SSS bölümü, kripto yatırımcılarının yalnızca ABD doları karşılığında kripto para birimi satın aldıkları ve kriptodan kriptoya alım satım yapmadıkları veya dijital varlıklarından herhangi birini fiat karşılığında satmadıkları sürece söz konusu işlemleri bildirmelerine gerek olmadığını öne sürüyor. Diğer kripto varlıkları ile kripto satın alırlarsa veya 2020 boyunca kripto para birimlerini satarlarsa, işlemlerin raporlanması gerekiyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin