İran'ın en büyük Bitcoin madencilik tesisi dört ay aradan sonra yeniden açıldı
İran ithalatını Bitcoin ile yapacak

İran’ın en büyük Bitcoin madencilik tesisi dört ay aradan sonra yeniden açıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Bir yandan Bitcoin spot piyasası yükselişe tanık olurken, diğer yandan bazı bölgelerdeki madencilik işletmeleri sıkıntılı günlerden kurtuluyor. Dört ay kapalı kaldıktan sonra, İran’ın en büyük Bitcoin madencilik tesisine, faaliyetlerine devam etme izni verildi.

Raporlara göre, Çinli destekçilerin sunduğu önemli mali destek nedeniyle, Güneydoğu İran’ın Kerman eyaletindeki Rafsanjan merkezli madencilik çiftliği, sorunlu sulara girdikten aylar sonra faaliyetlerine devam edebildi.

Ocak ayında, ülkede elektrik kesintilerinde bir artış görülürken, yetkililer maden şirketinin kapatılması talimatını vermişti. Bunun nedeni, madencilik tesisi tarafından tüketilen yaklaşık 175 megawatt-saat elektrik olan ağır elektrik yüküydü. Bu, İran’daki uzun madencilik operasyonlarına tahsis edilen toplam gücün neredeyse üçte biri kadardı.

Haber, kripto topluluğu ve işletmenin kendisi için bir rahatlama olsa da, birçok vatandaş, elektrik kesintisi sorunlarını hafifletmek için hiçbir çaba sarf edilmediğine inandıkları için operasyonlara devam etmekten endişe duyuyor.

Rafsanjan madencilik operasyonu, Güneydoğu Özel Ekonomik Bölgesi’nde İran’daki Çin destekli Bitcoin madencilik tesislerinin uzun listesine eklenecek. Çin’in en büyük kripto madenciliği kolaylaştırıcılarından diğer ülkelerde madenciliğe akan daha fazla para oldu. Ancak ülkeye giren bu para “25 yıllık sözleşmesinin” bir parçası olabilir.

Bazıları Çin’in bir şekilde dünya çapında madencilik sektörünü köşeye sıkıştırdığına inanırken, maden ocaklarını çalışır durumda tutmak için birkaç tesisi de kurtardı. Rafsanjan tesisi şu anda çalışmak için iyi durumda olsa da, büyük şehirlerde madencilik nedeniyle karşılaşılan hava kalitesi sorunlarıyla mücadele etmek zorunda kalabilir.

ambcrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin