İran'dan dev Bitcoin madenciliği hamlesi! Enerji santralleri yetkilendirildi
İran'dan dev Bitcoin madenciliği hamlesi! Enerji santralleri yetkilendirildi

İran’dan dev Bitcoin madenciliği hamlesi! Enerji santralleri yetkilendirildi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

İran Enerji Üretimi, Dağıtımı ve İletim Şirketi (Tavanir) enerji santrallerinin kripto para birimi madenciliği yapmasına izin verdi.

Tavanir başkan yardımcısı Mostafa Rajabi Mashhadi, kuruluşların Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanlığı’ndan gerekli lisanslar için başvurmaları ve kripto madenciliği için belirlenen tarifelere uymaları gerektiğini açıkladı. Pazartesi günü IRNA yayınına şunları söyledi:

Enerji santralleri taleplerini iletmeli ve kripto para birimi madencilik merkezleri için belirlenen onaylı tarifeleri takip etmelidir.

Madenciler, ülkenin sübvansiyonlu elektrik oranlarından yararlanmak için İran’da serverlar kuruyorlar. Veriler, İran’daki madencilik çiftliklerinin bir kilowatt saat (kWh) elektrik için 0,01 ila 0,05 dolar seviyelerinde çok düşük miktarda ödemeler yaptığını gösteriyor.

İran Türk madenci Iminer’a da ev sahipliği yapıyor

Rajabi Mashhadi her biri 300 megawatt kapasiteli 14 kripto para madenciliği çiftliğine izin verildiğini belirtti. Daha önce Türkiye merkezli büyük bir bitcoin madenciliği işletmesi olan Iminer de dahil olmak üzere 1000’den fazla bitcoin madenciliği lisansı çıkarılmıştı.

Rajabi Mashhadi, yasadışı kripto para madenciliği bildiren herkesin ödüllendirileceğini vurguladı. “Elektrik arzı halk için büyük önem taşıyor” ve “tarım ve sanayi sektörlerine verilen tarifeleri kötüye kullananların bitcoin üretmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

İran Cumhurbaşkanı Hassan Rouhani, geçen yıl aralık ayında Türkiye ve Malezya ile iş birliği içinde bir Müslüman kripto para birimi oluşturulması çağrısında bulunmuştu. Son zamanlarda ülkenin ABD yaptırımlarının gölgesine ekonomik olarak gelişebilmesi için ulusal bir kripto para madenciliği stratejisi belirlenmişti.

Bu arada Ethereum yılın en çok kazanan varlık sınıfı oldu. Detayları buradan okuyabilirsiniz.

bitcoin.com


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin