İran tarih yazdı: Bitcoin konusunda bir ilki gerçekleştirdi!
İran tarih yazdı: Bitcoin konusunda bir ilki gerçekleştirdi!

İran tarih yazdı: Bitcoin konusunda bir ilki gerçekleştirdi!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin ve kripto para birimleri dünyayı ele geçiriyor.  Artık İran, bu hafta yeni Bitcoin ATM’si ile kripto ürünleri alan şirketler listesine katılıyor. Ülkedeki bu tür ilk makine 12. Uluslararası Borsa, Banka ve Sigorta Fuarı’nda açıklandı. Konferans 25 Nisan’da ülkenin başkenti Tahran’da gerçekleşti.

İran, Tahran’daki ülkenin ilk Bitcoin ATM’si ile tarih yazdı

Ne yazık ki ATM gerçekten kullanılamaz. Ürün %100 çalışıyor ancak düzenleme bekliyor. Böyle bir şeyi daha önce duydunuz mu?  Şimdi, ürünün kurucuları Bitcoin ATM’sinin lansmanını düzenleme nedeniyle bekletiyor. Bir temsilci, teknolojinin ülkede yaygın olarak kullanılmasından önce bazı anlaşmaların yapılması gerektiğini ve şirketin bu yasaların oluşturulması için şu anda doğrudan hükümetle müzakere ettiğini belirtti.

Ruptly, bu hikayeyi bildiren bir Rus medya kuruluşu. Ruptly, Elnaz Rahim adında bir İran vatandaşı olduğunu ve bu kişinin ATM makinesini kullanmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Yerel fiat parası için BTC ticareti ATM’de, üç dakikadan az sürdü ve vatandaşlar süreçten çok memnun kaldı.

Bitcoin yaptırımlar arasındaki popülerlikte yükseldi

ABD Başkanı Donald Trump tarafından  İran’a 2018’in başında beri uygulanan yaptırımlar mevcut. Bu yaptırımlar nedeniyle, birkaç İranlı kripto para birimleri kullanmaya karar verdi. Merkezileşmemiş oldukları için, kripto para birimleri bu tür durumlar için temel olarak idealdirler. Ne yazık ki yaptırımlar, kriptolarda bile öngörülemeyen sorunlara yol açtı. 

Uzmanlara göre, dağıtık peer to peer (P2P) ticareti ile insanlar, yaptırımları daha iyi aşmaya hazır olacak ve İran vatandaşlarının yaşamlarını daha özgürce yaşamalarına yardımcı olmak için Bitcoin ATM gibi ürünler kesinlikle önemli olacak.

Bitcoinexchangeguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin