İran şirketleri artık uluslararası ticaret için Bitcoin (BTC) kullanabilecek
İran şirketleri artık uluslararası ticaret için Bitcoin (BTC) kullanabilecek

İran şirketleri artık uluslararası ticaret için Bitcoin (BTC) kullanabilecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – İran Merkez Bankası (CBI), kripto para birimlerinin Orta Doğu ülkesinde uluslararası ticaret için kullanılmasına izin vermeyi planlıyor. Yerel haberlere göre, CBI, İran ticaretinde kripto ödemelerini entegre etmek için ülkenin Ticaret Bakanlığı ile bir anlaşma yaptı.

İran forex piyasası kripto para kullanacak

Mehr Haber ajansı tarafından yayınlanan bir habere göre, İran Ticaret Bakanlığı, kripto para birimlerinin uluslararası işlemlerde kullanılmasına izin vermek için İran Merkez Bankası ile bir anlaşmaya vardı. İran Sanayi, Maden ve Ticaret bakan yardımcısı ve İran Ticareti Geliştirme Örgütü başkanı Alireza Peyman-Pak, anlaşmanın önümüzdeki iki hafta içinde uygulanmasının beklendiğini söyledi.

Peyman-Pak, son gelişmeyi şu sözlerle aktardı:

“Sistemin işleyişi için bir mekanizmayı sonlandırıyoruz. Bu, ithalatçılara ve ihracatçılara uluslararası anlaşmalarında kripto para birimleri kullanmaları için yeni fırsatlar sağlamalıdır.”

Bakan, özel nitelikteki kripto para birimlerinin kullanılmasına izin vermenin yanı sıra, merkez bankasının kurum içi bir dijital para birimi olması planlanan Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) üzerinde çalıştığını da açıkladı. Ayrıca Kripto ve blockchain teknolojisinin ülkenin görmezden gelemeyeceği faydaları olduğunu da vurguladı. Bunun nedeni, kriptonun yaygın olarak kabul görmesi ve tek bir varlık tarafından kontrol edilmemesi olarak görülüyor. İran’ın Rusya, Çin, Hindistan ve Güneydoğu Asya da dahil olmak üzere ticaret ortaklarının “kripto para birimleri kullanmanın yaygın olduğunu” belirtti.

Peyman-Pak, tüm ekonomik aktörlerin bu kripto para birimlerini kullanabileceğini söylüyor

Yetkililer kripto ile ilgili faaliyetleri engellemeye devam ediyor, ancak İranlılar arasında benimsenme artıyor.

İran hükümeti bazı yönlerden kripto para birimlerini kabul ediyor. İran, Bitcoin madenciliğini 2019’da yasallaştırdı. Ülke ayrıca, finans kurumlarının, ülke kıyılarında Bitcoin madenciliğine izin veren bir politikaya sahip.

İranlılar kripto paraları benimserken madencilik ciddi enerji sorunlarına neden oluyor

Ülke vatandaşları arasında da kripto benimsemesi artıyor. Yakın tarihli bir ankete göre, 12 milyona kadar İranlı çeşitli kripto para birimlerine sahip. İranlılar, ekonomilerini birçok yönden etkileyen ABD’nin ağır yaptırımlarıyla mücadele etmesine yardımcı olmak için kripto sektörüne yöneldi.

Bununla birlikte, kripto endüstrisi hâlâ ülkede zorluklarla karşı karşıya. En büyük zorluklardan biri, yerinde somut kripto düzenlemelerinin olmaması. Bu hem Bitcoin madencilerini hem de tüccarları etkiliyor. Bitcoin madenciliği, hane kullanımı için enerjiyi kullanmak adına 2021’de iki kez yasaklandı. Geçen ay uygulanan ikinci yasak bu yıl Mart ayına kadar sürecek.

coingape


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin