İran'ın en büyük Bitcoin madencilik tesisi dört ay aradan sonra yeniden açıldı
İran ithalatını Bitcoin ile yapacak

İran ithalatını Bitcoin ile yapacak

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Uluslararası para birimleri için sıkışıp kalan İran, ithalatın devam etmesine izin vermek için Bitcoin ve kripto para birimlerine yöneliyor.

Kripto paralarla ilgili yasa değişikliği

İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı’ndan (IRNA) bir makaleye atıfta bulunan Iran Daily, bu haftanın başlarında, ülkenin kabinesinin, kripto para biriminin İran Merkez Bankası (CBI) tarafından ithalat finansmanı için kullanılmasına izin vermek üzere dijital varlıklar hakkındaki son yasayı değiştirdiğini bildirdi.

Değişiklik daha önce CBI ve kabine tarafından ortaklaşa önerilmişti.

Değişiklik, İran’da yasal olarak çıkarılmış kripto para biriminin yalnızca diğer ülkelerden yapılan ithalatları finanse etmek için kullanılması halinde takas edilebileceği anlamına geliyor.

Madenciler, IRNA’nın raporuna göre, Bitcoin’i yetkili bir limit dahilinde doğrudan CBI’ya tedarik edecek.

Bu, bir madencinin kullandığı sübvansiyonlu enerji miktarına ve Enerji Bakanlığı tarafından yayınlanacak talimatlara bağlı olacak.

Kripto para birimleri neden önemli hale geldi?

İran, ABD yaptırımlarının ve koronavirüs salgınının getirdiği ekonomik sıkıntılardan muzdarip olduğu için kripto para birimi giderek daha önemli hale geldi.

Madencilik geçen yıl yasallaştırıldı ancak endüstri ağır bir şekilde hükümet tarafından düzenleniyor ve bu da onu faaliyet göstermesi için zorlu bir yetki alanı haline getiriyor.

Iran Daily, ithalat ödemeleri için Bitcoin kullanmanın, ülkenin İran’ın dolara erişimini sınırlayan yaptırımlardan kaçınmasına yardımcı olabileceğini öne sürdü.

coindesk


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin