Iran
Kripto riyal yolundaki İran Bitcoin yasağını kaldırıyor

Kripto riyal yolundaki İran Bitcoin yasağını kaldırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Iran, yabancı ülkelerle potansiyel ortaklar olarak yaptığı görüşmelerde kendi egemen kripto para birimine doğru bir adım daha atarken, Bitcoin ve kripto para birimlerine koyduğu yasağı kaldırıyor.

İran Bitcoin ve ICO’lar için koyduğu yasağı kaldırıyor

Bugün, İran Merkez Bankası, Bitcoin, kripto paralar, dijital tokenler ve ICO’lar üzerindeki önceki yasağı kaldırarak kripto para yasalarının ilk taslağını yayınladı.

Bununla birlikte, düzenlemeler ülke içinde sanal para birimlerinin kullanımına kısıtlamalar getirecek. Bu nedenle, bireylerin Bitcoin kullanmalarına izin verilecek ancak bankalar ve işletmelerin rakip tekelini korumak için kripto para biriminde işlem yapmaları yasaklanacak.

Taslak aynı zamanda, bilgisayar gücü aracılığıyla kripto para üretmek için madenciliğin yanı sıra kripto para cüzdanlarını ve borsalarını resmi olarak tanınacağını gösteriyor.

Kripto-riyal yolda

Tahran Times’a göre, İran şu anda kripto para ödemelerini uluslararası ödeme işlemlerine dahil etme çabalarının bir parçası olarak sekiz yabancı ülke ile müzakerelerde bulunuyor. Bu hamle, ülkenin ABD liderliğindeki ekonomik ablukaya karşı koyma yollarını arama çabası olarak görülüyor.

Planla ilgili olarak, ülkenin Ticaret Teşvik Örgütü (TPO) başkan yardımcısı Mohammad Reza Modoudi şunları söyledi:

İsviçre, Güney Afrika, Fransa, İngiltere, Rusya, Avusturya, Almanya ve Bosna’dan temsilciler, konuyla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere İran’ı ziyaret etti.

Diğer ülkelerle kripto temelli ticaret anlaşmaları yapmak, SWIFT yasağını atlama konusunda İran için büyük bir adım olacak. Ayrıca, daha önce belirtilen sekiz ülkeden biri olan Rusya’nın SWIFT ağına bağlı olmayan finansal sistemlerin oluşturulmasını da araştırdığını gösteriyor.

El Cezire’ye göre, İran’ın Rusya ve Ermenistan ile Blockchain teknolojisinin kullanımını içeren üçlü bir anlaşması var. Anlaşmaya göre, üst düzey bir Rus devlet memuru Yuri Pripachkin şunları söyledi:

Bilgilerimize göre, SWIFT’in İran versiyonunun aktif gelişimi şu anda devam ediyor.

İran devlet destekli kripto para hakkında oldukça ciddi

Bu hafta, raporlarda ayrıca ülkenin devlet destekli bir kripto  para oluşturma planlarıyla ilerleme olduğu ortaya çıktı. Kaynaklar, ulusal sanal para biriminin açıklanmasının, bugün başlatılan yıllık Elektronik Bankacılık ve Ödeme Sistemleri’ndeki faaliyetlerin bir parçası olacağını söylüyor.

Halen, önerilen ulusal kripto paranın İran ile diğer ülkeler arasındaki ticareti kolaylaştırıcı bir rol oynayacağına dair bir gösterge yok. Kripto-riyalin, tedavüle çıktığında ilk olarak bankalar ve kripto para birimine yatırım yapan kurumlar arasındaki ödemeleri yapmak için kullanılması planlanıyor.

bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin